Lider sindical: Am actionat TVR in judecata - concedierea colectiva, suspendata?

Luni, 08 Octombrie 2012, ora 16:37
2801 citiri
Lider sindical: Am actionat TVR in judecata - concedierea colectiva, suspendata?

Dragos Bocanaciu, liderul sindicatului salariatiilor din TVR, a declarat ca s-a decis actionarea in judecata a Televiziunii Romane, dar si ca a obtinut o semi-promisiune la negocierile cu conducerea in privinta suspendarii concedierilor colective.

"Dupa decizia CCR, conducerea TVR este una oarecum ilegala. Noi am solicitat ca acest proces de concediere sa fie suspendat pana la numirea unei noi conduceri", a spus Bocanaciu.

"Este un pas inainte, de promisiuni nu ducem lipsa, oamenii au nevoie si de ceva concret. Angajatii vor continua intr-o forma sau alta protestul. Activitatea TVR este blocata de peste trei luni, de la demararea acestui mod simplist de reducere a cheltuielilor", a adaugat liderul sindical.

Acesta a admis totusi ca este nevoie de un proces de restructurare in TVR, spunand ca angajatii sunt constienti de acest lucru, insa a precizat ca restructurarea nu trebuie facuta in acest mod, respectiv executia sumara a unor persoane care n-au nicio vina pentru situatia dezastruoasa a TVR.

"Am actionat TVR in instanta, cerem intai suspendarea, iar apoi anularea acestui proces de concediere colectiva care este imoral si care sufera numeroase greseli. Au fost ignorate doua sindicate.

Este nevoie de un proces de restructurare in TVR, insa s-a inceput cu o executie sumara a celor care nu au nicio vina pentru actuala situatie a TVR", a incheiat Dragos Bocanaciu.

Sute de angajati ai TVR protesteaza

Sute de angajati ai TVR au demarat luni un protest in curtea televiziunii. Acestia sunt deranjati de modul in care se desfasoara procesul de restructurare si cer demisia presedintelui director general, Claudiu Saftoiu.

Protest la TVR - sute de angajati isi striga drepturile

"Protestul continua, lumea nu s-a imprastiat. In momentul de fata sunt cateva sute de persoane. Erau mai multi. Lumea nu pleaca. Nu stiu cat timp stam. Fiecare om e liber sa isi stabileasca viitorul", a spus un protestatar, Razvan Butaru.

Acesta ne-a mai declarat ca oamenii din curtea televiziunii cer respectarea legalitatii in procesul de restructurare.

"Ceea ce s-a facut acum nu este legal. Nu se respecta anumite legi, inclusiv Codul Muncii. Nu stiu ce se va intampla pentru ca nu sunt organizator. Lumea a iesit pentru ca si-a dat seama ca sunt oameni in primejdie. Suntem in bataia vantului. Nu exista criterii profesionale dupa care vom fi dati afara sau nu", a adaugat Butaru.

Saftoiu vrea sa reduca costurile gospodareste

Directorul general al TVR, Claudiu Saftoiu, actualmente interimar, a declarat, vineri, ca la 20 decembrie, dintre cei 3.302 angajati vor mai ramane doar 2.395, restructurarea fiind parte din planul sau pentru reducerea costurilor.

Saftoiu, bilant al masurilor la TVR - voi reduce costurile gospodareste

"In noiembrie vor mai ramane doar 2.395 de persoane angajate la TVR, voi opera o scadere de 30% a costurilor cu salariile", a spus Saftoiu.

Acesta a precizat ca procesul de restructurare va fi demarat saptamana viitoare, 13 comisii fiind constituite in acest sens la un cost de 75.000 de euro.

"Urmam calea cea mai legala si curata posibila a concedierilor colective. TVR isi va reduce personalul intr-o luna si jumatate", a caracterizat directorul general al TVR restructurarea.

CCR a decis ca numirea CA a TVR este ilegala

CCR le-a dat dreptate democrat-liberalilor, aratand ca nerespectarea procedurilor de alocare a locurilor in CA al TVR a incalcat principiile constitutionale privind existenta statului de drept si cel privind obligativitatea respectarii legilor.

Decizia a fost publicata in Monitorul Oficial, astfel incat cele opt persoane numite in iunie de grupurile parlamentare si-au pierdut mandatul.

Decizia CCR privind CA al TVR, publicata - Saftoiu si-a pierdut mandatul

Cei 8 membri care si-au pierdut automat mandatul sunt: Juganaru Anne Rose-Marie, Brinzan Claudiu, Nitulescu Cristian (toti trei propusi de PSD) Saftoiu Claudiu, Hossu Longin Lucia, Radu Irina (de la PNL), Nagy Zoltan Levente (UDMR), Nicolicea Nicoleta (UNPR).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#TVR protest Saftoiu restructurare, #TVR protest angajati concedieri, #TVR sindicalisti protest concedieri , #TVR