MAE vrea ca TVR International sa se prinda si in Romania - Ce raspunde CNA

Marti, 08 Martie 2016, ora 18:10
1877 citiri
MAE vrea ca TVR International sa se prinda si in Romania - Ce raspunde CNA
Foto: Ziare.com

Ministerul Afacerilor Externe vrea ca TVR International sa se prinda si in Romania si a transmis catre Consiliul National al Audiovizualului o nota in acest sens, dar raspunsul nu a fost unul favorabil.

"Consider ca aceasta masura va avea un rol benefic in mentinerea si intarirea legaturilor dintre statul roman si comunitatile romanesti din strainatate, dintre acestea si familiile lor din Romania, contribuind astfel la indeplinirea unuia dintre obiectivele politice majore ale statului roman in acest domeniu", a transmis ministerul catre CNA, arata Pagina de Media.

TVR International la MAE, au decis deputatii

Membrii CNA au discutat cererea si au transmi ministerului un raspuns negativ. Acestia au explicat ca a fost elaborata inca din luna ianuarie lista must carry si ca potrivit art 82 din Legea Audiovizualului televiziunile care vor sa devina liberere la retransmisie trebuie sa fie "destinate publicului din Romania".

"Conform bazei de date a CNA, TVR International are ca arie Europa, Nordul Africii, America de Nord si Australia", a transmis CNA.

#MAE TVR International Romania, #TVR International Romania CNA, #MAE CNA TVR International , #TVR
Comentarii