O fosta moderatoare TVR da in judecata televiziunea - Da din casa multe nereguli

Duminica, 08 Martie 2015, ora 20:12
7753 citiri
O fosta moderatoare TVR da in judecata televiziunea - Da din casa multe nereguli
Foto: TVR1

Mihaela Dragan, fosta moderatoare a emisiunii saptamanale dedicate rromilor "Fara eticheta", a declarat ca intentioneaza sa dea in judecata Televiziunea Romana.

Aceasta a declarat pentru Mediafax ca, in perioada in care a lucrat pentru TVR, nu a avut un contract de munca si nici nu a fost platita.

Mihaela Dragan este actrita si activista de etnie rroma, iar, din luna ianuarie, a moderat la Televiziunea romana emisiunea saptamanala mentionata.

"La intalnirea la care mi s-a propus sa fiu moderatoare (...) nu mi s-a comunicat absolut nicio suma de bani, mi s-a spus ca nu va fi o suma foarte mare, ca TVR-ul nu are bani, ca ei vor incerca sa acopere plata mea din niste servicii promotionale pe care le-ar fi facut unor firme, care ar fi platit pentru aceste servicii, si onorariul meu ar fi fost asigurat de acolo, dar nu mi-au spus nimic clar.

Eu am fost foarte entuzismata, mi-am dorit foarte mult sa existe o emisiune in care sa se vorbeasca just despre rromi si sa fie reprezentati si astfel, incat nu am insistat sa mi se spuna cu ce suma voi fi platita. Mi s-a spus de la inceput ca prima luna oricum nu voi fi platita deloc si se va numi perioada de proba", a declarat Mihaela Dragan.

Aceasta a precizat ca s-a gandit ca motivul pentru care nu semneaza niciun contract este pentru ca se afla in perioada de proba.

"Numai ca mi se parea totusi ciudat ca eu sa fiu in perioada de proba si imaginea mea sa apara totusi la televizor. Si, daca as fi fost in perioada de proba si n-as fi trecut, ce s-ar fi intamplat? Dupa doua-trei editii ar fi spus gata, stop emisiunii?", a mai spus Mihaela Dragan.

Aceasta a mai declarat ca nu i s-a comunicat de la inceput cat dureaza perioada de proba, afland recent ca este vorba despre trei luni.

Romica Jurca pleaca cu scandal din TVR dupa 18 ani

In cele din urma, dupa o perioada tensionata, in care a avut mai multe neintelegeri cu producatoarea Mimi Necula, i s-a prezentat si un contract de cesiune a drepturilor de autor, in care aparea suma de 740 de lei brut.

"Le-am spus ca mi se parea putin. Eu as fi facut si pe gratis emisiunea asta, numai sa fi fost respectata", a explicat Mihaela Dragan.

Aceasta a precizat ca, impreuna cu mai multe organizatii rrome si feministe, care promoveaza drepturile omului, va face o scrisoare publica pe care o va trimite si Comisiei de Etica din TVR si chiar va da in judecata Televiziunea romana.

Citește și:
Lucian Bode, la dezbaterea moțiunii depuse împotriva sa: „MAI este menţionat o singură dată, în schimb numele unui jurnalist şi al USR de 12 ori”
Lucian Bode, la dezbaterea moțiunii depuse împotriva sa: „MAI este menţionat o singură dată, în schimb numele unui jurnalist şi al USR de 12 ori”
Ministrul de Interne, Lucian Bode a declarat luni, 6 februarie, că s-a prezentat în faţa colegilor deputaţi să explice semnatarilor "aşa-zisei moţiuni" care ar fi raţiunile în spatele...
Un manager de spital și un regizor de la Nottara, membri PSD, s-au luat la bătaie într-un bar: ”Să se lase de acest sport”
Un manager de spital și un regizor de la Nottara, membri PSD, s-au luat la bătaie într-un bar: ”Să se lase de acest sport”
Managerul Spitalului Municipal Huși și un regizlor de la Teatrul Nottara, ambii consilieri PSD, s-au luat la bătaie într-un bar după ce au consumat alcool. Președintele PSD Vaslui,...