Ponta il linisteste pe seful TVR: Purtatorul meu de cuvant isi da demisia

Vineri, 19 Septembrie 2014, ora 15:36
3542 citiri
Ponta il linisteste pe seful TVR: Purtatorul meu de cuvant isi da demisia

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Corneliu Calota, a fost retras din Consiliul de Administratie (CA) al televiziunii publice si isi va depune demisia urmare a acestei masuri, a anuntat premierul Ponta, adaugand ca spera ca, astfel, "verticalitatea si competenta proverbiale" ale directorului TVR, Stelian Tanase, sa aiba succes.

El a aratat ca nu crede in existenta unor presiuni din partea Guvernului si a oficialilor PSD la adresa conducerii TVR, deoarece "toata lumea stie ca Stelian Tanase este un om atat de vertical si de puternic incat nu il poate influenta nimeni", motiv pentru care nu a cerut si nici nu a lasat pe nimeni sa il influenteze.

"Am inteles ca il deranjeaza Corneliu Calota, care este si purtatorul meu de cuvant. Calota isi da astazi demisia si sunt convins ca Tanase va duce televiziunea acolo unde isi doreste. Deocamdata, problema de management este ca pierderile televiziunii se accentueaza, ratingul nu exista si ca Tanase, care a promis Parlamentului, nu mie, pentru ca se supune Parlamentului, ca va face o reforma a TVR, deocamdata nu a facut-o", a spus Ponta.

Premierul a precizat ca purtatorul sau de cuvant, Corneliu Calota, va demisiona din CA al TVR.

Ironii la adresa lui Stelian Tanase

Intrebat daca ia in calcul inchiderea TVR, Ponta a raspuns ca in niciun caz Guvernul nu poate sa ia in calcul acest lucru deoarece televiziunea publica se afla sub autoritatea Parlamentului, dar a aratat ca el crede in faptul ca TVR trebuie sa isi reduca pierderile, sa fie mai competitiva pe piata media si trebuie sa isi indeplineasca atributiile pentru care este finantata din bani publici.

"Din pacate, managementul de pana acum al domnului Tanase nu a atins aceste obiective. Daca era din cauza domnului Calota, am actionat imediat: l-am retras din Consiliul de Administratie si verticalitatea, profesionalismul si competenta proverbiale ale domnului Tanase vor avea - sper, imi doresc foarte tare - succes", a adaugat Ponta.

Presedintele director-general al TVR Stelian Tanase a afirmat in cadrul unui interviu ca purtatorul de cuvant al Guvernului, Corneliu Calota, este in incompatibilitate, fiind, in acelasi timp, si reprezentantul Executivului in CA al televiziunii publice, unde este omul cel mai puternic.

"Corneliu Calota este purtator de cuvant al Guvernului si, in acelasi timp, membru trimis de Guvern in Consiliul de administratie. Cred ca ar trebui sa opteze pentru o calitate sau alta, desi trebuie sa spun ca are 60 de zile pentru asta. Este un caz de incompatibilitate, pe de-o parte din punct de vedere legal, pe de alta parte, din punct de vedere al imaginii, da foarte prost, ca purtatorul de cuvant al Guvernului sa faca parte din Consiliul de Administratie", a declarat Tanase.

Potrivit lui Stelian Tanase, Calota este foarte activ in Consiliul de Administratie, conduce grupul PSD din CA, "adica majoritatea din Consiliul de Administratie este la indemana sa".

"Corneliu Calota isi spune punctul de vedere, fata de mine personal, fata de alti directori, in fata consiliului de administratie, de fiecare data si punctul lui de vedere prevaleaza. Este omul cel mai puternic din Consiliul de Administratie. Pe acel plan, el conduce, de fapt, televiziunea", a afirmat seful televiziunii publice.

Stelian Tanase a spus ca PSD si aliatii lui au sapte reprezentanti in Consiliul de Administratie, iar ceilalti sunt inca patru, "care de regula isi risipesc voturile".

"Cei care vin din zona guvernamentala, ei sunt cei mai interesanti in sensul in care ei pot sa ia si decizii pentru televiziune. Sunt sapte, iar ei reprezinta o majoritate si ii pun in inferioritate pe cei patru care vin din alta zona. Or, asta a provocat un blocaj. Eu am suportul PSD-ului in Parlament, chiar si in declaratii publice.

De mai multe ori au declarat ca ma sustin. E drept ca mai in trecut, pentru ca in ultima vreme relatiile noastre s-au racit chiar foarte tare. Dar in Consiliul de Administratie nu m-au sustinut niciodata. Deci una este in Parlament si alta este in Consiliul de Administratie, cand aceste voturi nu le am, pur si simplu. In ultimele luni nu le-am avut niciodata", a precizat presedintele director-general al TVR.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ponta Calota retras Consiliu Administratie, #Calota retras televiziune publica, #demisie Calota Ponta , #TVR
Comentarii
T
tudorion46
rank 5