Protest la TVR - sute de angajati isi striga drepturile

Luni, 08 Octombrie 2012, ora 11:39
4593 citiri
Protest la TVR - sute de angajati isi striga drepturile
Foto: Romania TV

Sute de angajati ai TVR protesteaza, luni, in curtea televiziunii. Acestia sunt deranjati de modul in care se desfasoara procesul de restructurare si cer demisia presedintelui director general, Claudiu Saftoiu.

In jurul orei 11:00 circula informatia potrivit careia protestul s-ar fi incheiat, insa Razvan Butaru, unul dintre protestatari, a declarat pentru Ziare.com ca oamenii erau inca in curtea televiziunii.

"Protestul continua, lumea nu s-a imprastiat. In momentul de fata sunt cateva sute de persoane. Erau mai multi. Lumea nu pleaca. Nu stiu cat timp stam. Fiecare om e liber sa isi stabileasca viitorul", a spus Razvan Butaru.

Acesta ne-a mai declarat ca oamenii din curtea televiziunii cer respectarea legalitatii in procesul de restructurare.

"Ceea ce s-a facut acum nu este legal. Nu se respecta anumite legi, inclusiv Codul Muncii. Nu stiu ce se va intampla pentru ca nu sunt organizator. Lumea a iesit pentru ca si-a dat seama ca sunt oameni in primejdie. Suntem in bataia vantului. Nu exista criterii profesionale dupa care vom fi dati afara sau nu", a adaugat Butaru.

In privinta protestului, acesta nu stia cat va mai dura.

Radu F Alexandru, apel catre angajatii TVR

Senatorul PDL Radu F. Alexandru a facut, luni, un apel catre toti angajatii TVR, transmitandu-le sa nu se lase intimidati.

"Intr-un moment de grea cumpana atat pentru postul national de televiziune cat si pentru angajatii postului, fac un Apel catre toti profesionistii, catre toti oamenii onesti din TVR sa nu se lase timorati, sa respinga orice decizie a unei conduceri aflata in afara legii si sa fie siguri ca Justitia ii va apara in fata oricaror abuzuri", a transmis senatorul printr-un comunicat remis Ziare.com.

Acesta acuza ca intreaga conducere a televiziunii, condusa de Claudiu Saftoiu, a actionat ca "un comando de mercenari, pusi sa cucereasca si sa supuna TVR".

"Decizia privind organizarea si componenta Comisiilor de evaluare si de judecare a contestatiilor se pare ca nici macar ca nu a fost supusa votului C.A. si apartine in exclusivitate lui Claudiu Saftoiu, un om care in slugarnicia impinsa dincolo de orice limita fata de partidul care l-a instalat intr-o functie cu care nu are nimic comun, ca experienta si competenta, se expune sanctiunilor Codului Penal, pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu in forma calificata", a mai spus senatorul PDL.

Politicieni USL printre cei care vor decide cine e concediat la TVR

TVR se afla intr-un proces de restructurare. In prezent, in televiziune mai sunt aproximativ 3.302 angajati, urmand ca din 20 noiembrie, in urma concedierilor colective, sa ramana cu un numar total de 2.395 de angajati.

Personalul SRTv va fi evaluat de mai multe comisii, formate din cate cinci membri, exceptie facand cele de Selectioneri si Contestatii, care au 12, respectiv 11 membri.

Madalin Voicu, Razvan Theodorescu, Stere Gulea, Radu Gabrea, Mircea Toader si Cristian Topescu, oameni care nu sunt angajati ai TVR, fac parte din comisiile care urmeaza sa evalueze personalul TVR.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#protest TVR, #protest TVR restructurari, #angajati TVR protest, #angajati TVR protest Saftoiu , #TVR