Raportul TVR, respins in Parlament. Conducerea SRTv va fi demisa

Marti, 10 Decembrie 2013, ora 16:38
2168 citiri
Raportul TVR, respins in Parlament. Conducerea SRTv va fi demisa

Plenul reunit al Parlamentului a votat impotriva raportului TVR prin care se aproba bugetul de executie pe 2012.

In urma votului de blam dat de parlamentari, membrii Consiliului de Administratie al SRTv vor fi demisi.

Claudiu Saftoiu a demisionat de la conducerea TVR, pentru a nu fi demis

Parlamentarii au respins raportul de activitate pe 2012 cu 21 de voturi "pentru", 10 abtineri si 262 de voturi "impotriva". Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, le-a cerut celor doua comisii de Cultura sa faca nominalizarile pentru functia de presedinte-director general al TVR pana pe 17 decembrie, in conditiile in care Claudiu Saftoiu a demisionat din acest post cu putin timp inainte de votul Parlamentului.

Votul parlamentarilor de respingere a venit chiar daca fostul director a avertizat, intr-o scrisoare deschisa, ca trebuie evitata "o situatie fara iesire pentru Televiziunea Romana", iar acest lucru se poate face doar prin aprobarea Raportului de Activitate aferent anului 2012.

Claudiu Saftoiu a sustinut ca, in timpul mandatului sau, nu au fost primite solutionari concrete, ci s-a facut doar o responsabilizare excesiva a conducerii.

Datoriile TVR

Societatea Romana de Televiziune (SRTv) avea datorii totale de aproximativ 620 de milioane de lei la 31 decembrie 2012, reprezentand datorii, dar si obligatii de natura comerciala care au o vechime de cel putin trei ani, potrivit raportului de activitate al TVR pe anul trecut.

TVR a incheiat 2012 cu un deficit brut de aproape 147 de milioane de lei, cu 9,15% mai mic fata de 2011, insa televiziunea si-a incheiat activitatea anul trecut "cu principalul obiectiv indeplinit", adica situatia financiara a institutiei a fost "echilibrata", potrivit raportului de activitate al SRTv.

Cine ii ia locul lui Saftoiu

La bursa zvonurilor exista deja cateva nume despre care se crede ca i-ar putea lua locul lui Claudiu Saftoiu. Este vorba despre Valentin Nicolau, Lucia Hoss-Longin, Eugenia Voda, Rares Bogdan, Niels Schnecker si Ion M. Ionita.

Realizatorul tv Rares Bogdan a anuntat ca ar fi deschis la discutii cu privire la mutarea sa la conducerea TVR daca ar putea face o emisiune pe saptamana la Televiziunea Publica.

Potrivit Legii nr. 41/1994 privind organizarea si functionarea Societatii Romane de Radiodifuziune si Societatii Romane de Televiziune, in fiecare an, Televiziunea si Radioul Publice trebuie sa depuna la Parlament, pana in data de 15 aprilie, rapoartele de activitate. Respingerea de catre Parlament a raportului anual atrage demiterea, de drept, a consiliului de administratie respectiv.

Citeste si:
Ce au înțeles politicienii despre educația sexuală în școli: „Nu avem nevoie de masturbarea copiilor”; „Sex, sex, sex. Na, sunteți mulțumiți?”; „Colega are gura plină”
Ce au înțeles politicienii despre educația sexuală în școli: „Nu avem nevoie de masturbarea copiilor”; „Sex, sex, sex. Na, sunteți mulțumiți?”; „Colega are gura plină”
Camera Deputaților a votat marțea trecută, 21 iunie, un proiect de lege prin care se introduce educația sexuală în școli, de la clasa a 8-a, cu acordul scris al părinților. În timpul...
SUA alocă 14 milioane de dolari pentru o nouă etapă a programului de reactoare modulare mici în România
SUA alocă 14 milioane de dolari pentru o nouă etapă a programului de reactoare modulare mici în România
Preşedintele Klaus Iohannis a transmis că salută anunţul liderului de la Casa Albă Joe Biden privind cooperarea energetică dintre România şi SUA, cu 14 milioane de dolari pentru o nouă...