Razboi in TVR: Se acuza trucarea concursului pentru sefia stirilor

Miercuri, 07 August 2013, ora 11:25
3352 citiri
Razboi in TVR: Se acuza trucarea concursului pentru sefia stirilor

Jurnalista TVR Monica Ghiurco a contestat rezultatele concursului pentru conducerea Directiei Stiri a televiziunii publice, aratand in motivarea sa ca modul de organizare l-a favorizat pe Claudiu Lucaci.

Monica Ghiurco contesta comisia de concurs, in componenta careia s-ar afla persoane apropiate lui Claudiu Lucaci.

"Contest prezenta dnei conf. univ. dr. Diana Cismaru (SNSPA) in Comisia de Concurs de la Stiri din motive de incompatibilitatea cu calitatea de membru al unei comisii de concurs menite sa judece obiectiv si sa nu-l favorizeze pe niciunul dintre candidati, data fiind relatia de colaborare stransa (profesor-asistent in cadrul Facultatii de Comunicare si Relatii Publice din cadrul SNSPA) pe care o are de ani buni cu contracandidatul meu, acesta fiind co-autor al unora dintre lucrarile stiintifice publicate de dna Cismaru", se arata in documentul publicat de Reporter Virtual.

Monica Ghiurco prezinta si doua lucrari stiintifice in care Diana Cismaru si Claudiu Lucaci apar co-autori.

In contestatia sa, Monica Ghiurco arata ca a fost obstructionata de catre TVR in incercarea sa de a depune un dosar de candidatura complet.

"Mentionez ca pana la data oficiala de inchidere a perioadei de inscriere la concurs (19 iulie 2013, ora 14.00) prin depunerea Proiectului de management si al Memoriului de activitate, nu mi s-a comunicat oficial niciun fel de informatie suplimentara legata de acest concurs/selectie interna si nu mi s-au adus la cunostinta datele economico-financiare solicitate, absolut necesare pentru completarea Proiectului de management (am specificat de altfel acest lucru si in cadrul Proiectului depus)", afirma Monica Ghiurco.

In opinia sa, Claudiu Lucaci a fost favorizat de faptul ca a indeplinit ca interimar functia de sef al Directiei Stiri, pozitie din care a putut avea acces la toate informatiile care ei i-au fost refuzate.

"In contrast evident cu situatia mea, aceea de a nu avea acces la informatii esentiale pentru intocmirea Proiectului, s-a aflat contracandidatul meu care a indeplinit in ultimele 12 luni interimatul pentru functia scoasa la concurs, cea de director al Directiei Stiri, respectiv director DEIS.

In toata aceasta perioada, chiar si in calitatea de interimar pe care a detinut-o, dl. Claudiu Lucaci a fost unica persoana care a fundamentat toate propunerile si deciziile in privinta bugetului si a altor indicatori economici ai Directiei. Mai mult, el este seful direct al resurselor umane specializate, depozitare ale acestor informatii, de la care, ca o consecinta fireasca, nu am reusit sa le obtin..", mai arata Monica Ghiurco.

Citeste si:
AUR câștigă teren în fieful lui Gheorghe Flutur. Primar liberal: ”A instaurat dictatura în întreg judeţul Suceava şi orice funcţie este ocupată cu şpagă”
AUR câștigă teren în fieful lui Gheorghe Flutur. Primar liberal: ”A instaurat dictatura în întreg judeţul Suceava şi orice funcţie este ocupată cu şpagă”
Primarul liberal al comunei sucevene Bosanci, Neculai Miron, a semnat pe listele AUR pentru demitere preşedintelui Klaus Iohannis. Gestul edilului este însoţit de critici la adresa şefului...
USR, despre faptul că fostul ministru Cristian Ghinea ar primi bani pentru monitorizarea PNRR: „Fake news promovat de PSD”
USR, despre faptul că fostul ministru Cristian Ghinea ar primi bani pentru monitorizarea PNRR: „Fake news promovat de PSD”
USR respinge afirmaţiile conform cărora fostul ministru al Investiţiilor de Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, ar fi plătit pentru a realiza monitorizarea modului în care este implementat...