Razboi in TVR: Se acuza trucarea concursului pentru sefia stirilor

Miercuri, 07 August 2013, ora 11:25
3509 citiri
Razboi in TVR: Se acuza trucarea concursului pentru sefia stirilor

Jurnalista TVR Monica Ghiurco a contestat rezultatele concursului pentru conducerea Directiei Stiri a televiziunii publice, aratand in motivarea sa ca modul de organizare l-a favorizat pe Claudiu Lucaci.

Monica Ghiurco contesta comisia de concurs, in componenta careia s-ar afla persoane apropiate lui Claudiu Lucaci.

"Contest prezenta dnei conf. univ. dr. Diana Cismaru (SNSPA) in Comisia de Concurs de la Stiri din motive de incompatibilitatea cu calitatea de membru al unei comisii de concurs menite sa judece obiectiv si sa nu-l favorizeze pe niciunul dintre candidati, data fiind relatia de colaborare stransa (profesor-asistent in cadrul Facultatii de Comunicare si Relatii Publice din cadrul SNSPA) pe care o are de ani buni cu contracandidatul meu, acesta fiind co-autor al unora dintre lucrarile stiintifice publicate de dna Cismaru", se arata in documentul publicat de Reporter Virtual.

Monica Ghiurco prezinta si doua lucrari stiintifice in care Diana Cismaru si Claudiu Lucaci apar co-autori.

In contestatia sa, Monica Ghiurco arata ca a fost obstructionata de catre TVR in incercarea sa de a depune un dosar de candidatura complet.

"Mentionez ca pana la data oficiala de inchidere a perioadei de inscriere la concurs (19 iulie 2013, ora 14.00) prin depunerea Proiectului de management si al Memoriului de activitate, nu mi s-a comunicat oficial niciun fel de informatie suplimentara legata de acest concurs/selectie interna si nu mi s-au adus la cunostinta datele economico-financiare solicitate, absolut necesare pentru completarea Proiectului de management (am specificat de altfel acest lucru si in cadrul Proiectului depus)", afirma Monica Ghiurco.

In opinia sa, Claudiu Lucaci a fost favorizat de faptul ca a indeplinit ca interimar functia de sef al Directiei Stiri, pozitie din care a putut avea acces la toate informatiile care ei i-au fost refuzate.

"In contrast evident cu situatia mea, aceea de a nu avea acces la informatii esentiale pentru intocmirea Proiectului, s-a aflat contracandidatul meu care a indeplinit in ultimele 12 luni interimatul pentru functia scoasa la concurs, cea de director al Directiei Stiri, respectiv director DEIS.

In toata aceasta perioada, chiar si in calitatea de interimar pe care a detinut-o, dl. Claudiu Lucaci a fost unica persoana care a fundamentat toate propunerile si deciziile in privinta bugetului si a altor indicatori economici ai Directiei. Mai mult, el este seful direct al resurselor umane specializate, depozitare ale acestor informatii, de la care, ca o consecinta fireasca, nu am reusit sa le obtin..", mai arata Monica Ghiurco.

Citeste si:
Premierul Ciucă a discutat cu vicepreşedintele companiei Lockheed Martin despre consolidarea Parteneriatului strategic cu SUA
Premierul Ciucă a discutat cu vicepreşedintele companiei Lockheed Martin despre consolidarea Parteneriatului strategic cu SUA
Prim-ministrul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, luni la Palatul Victoria, cu vicepreşedintele pentru afaceri internaţionale al companiei Lockheed Martin, Raymond Pisseli, informează Guvernul. În...
Ministrul român Culturii are idei vizând reformarea Eurovision: ”Să se întâmple o resetare completă pe alte baze”
Ministrul român Culturii are idei vizând reformarea Eurovision: ”Să se întâmple o resetare completă pe alte baze”
Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a vorbit luni, 16 mai, despre o resetare completă a Eurovision "pe alte baze", considerând că împărţirea politică a voturilor nu are nicio legătură...