Rodica Culcer, data afara cu scandal de la TVR

Miercuri, 18 Ianuarie 2012, ora 16:00
9324 citiri
Rodica Culcer, data afara cu scandal de la TVR
Foto: Arhiva

Membrii Consiliului de Administratie ai TVR au votat si au decis, miercuri, ca directorul Departamentului Emisiunilor Informative (DEI) din TVR, Rodica Culcer, sa fie data afara de la televiziunea publica.

Informatia a fost confirmata de unul dintre membrii Consiliului de Administratie (CA) al TVR din partea PSD, Anne Juganaru.

FACIAS da in judecata TVR din cauza pensionarei "nesimtite" Rodica Culcer

Ada Mesesan, insa, membru din partea PDL in CA al TVR, a explicat, insa, ca acest vot nu poate fi luat in considerare, avand in vedere ca astfel de decizii de concediere nu pot fi luate de Consiliu.

"Azi am aflat ca are un contract atat in calitate de director interimar la stiri si un contract pe trei ani in calitate de realizator de televiziune, ceea ce, va spun cinstit, nu cred ca este in regula", a declarat, miercuri, la Antena 3, Anne Juganaru, membru CA al TVR din partea PSD.

Pe de alta parte, membrul CA al TVR din partea PDL, Ada Mesesan, a negat, initial, ca in sedinta extraordinara de miercuri a Consiliului s-ar fi discutat despre Rodica Culcer. Ulterior, Mesesan a revenit asupra propriilor afirmatii si a recunoscut ca s-a fortat demiterea Rodicai Culcer.

"Ceea ce s-a fortat astazi (miercuri - n.red.) prin vot este nul juridic. S-a ridicat cazul Culcer in sedinta. Este un caz pentru cei care vor sa faca din asta un caz. TVR este o institutie extrem de importanta, dar este ca o uzina nerestructurata si are pierderi nejustificate. Multi angajati ai TVR nu isi regasesc utilitatea pentru banii pe care ii castiga. Asta este problema TVR, nu Rodica Culcer.

S-a cerut si s-a votat rezilierea contractului de director la stiri al Rodicai Culcer. Am atras atentia ca acest vot este ilegal, conform legii, pentru ca CA nu are voie sa demita niciun jurnalist sau angajat. Consiliul de Administratie nu are voie sa demita niciun angajat, pornind de la portar pana la director, pornind de la reporter si pana la director. Eu, Consiliul de Administratie, nu am voie sa demit niciun jurnalist al Televiziunii Romane".

TVR: Votul dat pe hotararea privind incetarea mandatului Rodicai Culcer, supus unei analize

Presedintele TVR Alexandru Lazescu a informat Consiliul de Administratie ca votul dat pe hotararea privind "incetarea mandatului Rodicai Culcer pe postul de director interimar al Directiei Emisiuni Informative si Sport" va fi supus unei analize privind temeiul juridic, informeaza TVR.

Antonescu ataca TVR: Culcer - pensionara nesimtita, Lupea si Marian - ratati

Rezultatul analizei va fi comunicat Consiliului de Administratie in urmatoarea sa sedinta, din 26 ianuarie.

Consiliul de Administratie al TVR a decis, miercuri, cu sapte voturi pentru si sase contra, incetarea mandatului Rodicai Culcer la sefia stirilor TVR. Prin votul de miercuri, presedintele CA ar avea mandat sa-i retraga atributiile si sa-i rezilieze contractul de realizator de emisiuni Rodicai Culcer.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Rodica Culcer data afara TVR, #Rodica Culcer pensie salariu TVR , #TVR