Rodica Culcer, reclamata pentru partizanat fata de Putere

Miercuri, 19 Ianuarie 2011, ora 20:09
5689 citiri
Rodica Culcer, reclamata pentru partizanat fata de Putere

Organizatia ActiveWatch-Agentia de Monitorizare a Presei a reclamat-o pe Rodica Culcer, sefa stirilor TVR, directorului acestei institutii, Alexandru Lazescu, pentru faptul ca ar fi exprimat opinii favorabile guvernului Boc, intr-o conferinta organizata de Institutul pentru Studii Populare.

"Consideram ca interventia in dezbatere a sefului stirilor TVR, Rodica Culcer, este inacceptabila. Discursul doamnei Culcer a fost impregnat de pozitii ideologice partizane directionate insprijinul masurilor guvernului Boc.

Consideram ca o astfel de luare de pozitie este incompatibila cu functia detinuta de doamna Culcer (Director Departament Emisiuni Informative si Sport), pentru ca altereaza grav independenta si impartialitatea televiziunii publice" , se arata intr-un comunicat remis Ziare.com de catre ActiveWatch.

AW-AMP solicita Comisiei de Etica a TVR sa analizeze daca faptele Rodicai Culcer incalca sau nu Statutul Jurnalistului din TVR si sa comunice public concluziile cat mai curand posibil.

Rodica Culcer a luat si ea cuvantul la conferinta organizata de Institutul de Studii Populare, organism apropiat de PD-L, in care spune ca "dreapta trebuie sa organizeze o contraofensiva".

"N-as vrea sa spun ca partida este pierduta ci vrea sa inchei citindul pe Kolakowski care spunea, pornind de la ideea ca totusi cei care sustin dreapta se afla intr-o minoritate si trebuie sa organizeze o contraofensiva. Deocamdata, victoria este a stangii," spunea Culcer in interventia sa la ISP.

Citeste si:
La plecarea unui mare român: Paul Lăzărescu
La plecarea unui mare român: Paul Lăzărescu
Sute de mii de români au căzut victimă barbariei comuniste. Eliberat după ani grei de temniță, Paul Lăzărescu a intrat, recent, în eternitate. Ce a însemnat pentru istoria României acest...
Cum a rămas Victor Ponta fără salariul de 5.000 de euro și Tesla cumpărată cu banii de la partid
Cum a rămas Victor Ponta fără salariul de 5.000 de euro și Tesla cumpărată cu banii de la partid
Pro România a ajuns să aibâ datorii atât de mari încât Autoritatea Electorală Permanentă a oprit robinetul de finanțare. Formațiunea lui Ponta este prima care ajunge în această...