Romania, exclusa de la Eurovision: Precizari de la Guvern

Vineri, 22 Aprilie 2016, ora 15:03
4147 citiri
Romania, exclusa de la Eurovision: Precizari de la Guvern
Foto: Arhiva Ziare.com

Guvernul nu a gasit solutia tehnica si legala prin care sa se poata achita datoriile TVR fara sa incalce principiul concurentei, a declarat vineri purtatorul de cuvant al institutiei, Dan Suciu, in contextul in care Romania a fost exclusa de la Eurovision, din cauza datoriilor televiziunii publice.

Suciu a afirmat ca ar fi "inechitabil" sa fie acuzat Executivul actual ca nu a platit o datorie care "de ani de zile zace prin diverse sertare".

"Societatea Nationala de Televiziune are multiple datorii. Ar fi o problema de concurenta neloiala si ar fi fost sesizate toate forurile care tin cont de concurenta pe plan european. Din pacate nu am gasit solutia tehnica si legala, mai ales, dincolo de cea financiara, deci n-am gasit in primul rand solutia tehnica legala prin care o eventuala plata sa poata fi facuta.

Ne pare rau sa constatam acest lucru, dar adresa a sosit la noi abia in aceste zile. E o problema de ani de zile, trebuia rezolvata de ani de zile, sunt datorii de ani de zile si e cumva inechitabil sa fie acuzat acest Guvern de faptul ca nu a platit o datorie care de ani de zile zace prin diverse sertare", a precizat purtatorul de cuvant al Executivului, Dan Suciu.

Televiziunea Romana (TVR) a fost retrasa dintre membrii EBU (European Broadcasting Union) din cauza datoriilor acumulate inca din 2007, a anuntat, vineri, EBU pe site-ul oficial, una dintre consecinte fiind eliminarea din competitia muzicala Eurovision.

Romania a fost exclusa de la Eurovision in 2016

Decizia a fost luata dupa ce a expirat termenul limita dat Guvernului Romaniei pentru a face aranjamentele necesare in vederea efectuarii platii datoriilor acumulate inca din 2007, in valoare totala de 16 milioane de franci elvetieni.

Guvernul "spera" ca Romania sa poata participa la Eurovision: Discutii intre ministere

EBU considera ca statul roman este obligat legal sa contribuie la plata datoriile TVR care au fost acumulate incepand cu luna ianuarie 2007.

Inca din 2010 EBU a anuntat ca au existat mai multe negocieri pentru reesalonarea platii datoriei conform unui plan de redresare financiar, dar nu s-a ajuns la nicio intelegere fiscala. EBU a adresat o cerere scrisa Guvernului Romaniei in patru ocazii in 2016, dar demnitarii romani nu au dat niciun raspuns.

Data limita pentru plata datoriei a fost extinsa pana la 21 aprilie 2016, dar plata nu a fost efectuata.

Eveniment Quarterly Report

Partidul Socialiștilor Europeni anunță că susține măsurile fiscale luate de guvernul Ciolacu
Partidul Socialiștilor Europeni anunță că susține măsurile fiscale luate de guvernul Ciolacu
Reprezentanţii Partidului Socialiştilor Europeni (PES) au transmis miercuri, 27 septembrie, că susţin „pe deplin decizia Guvernului României şi a PSD de a stabiliza bugetul”....
Cătălin Drulă l-a numit "iepuraș" pe George Simion într-o dispută pe Facebook: "S-a întâlnit tâlharul cu extremistul"
Cătălin Drulă l-a numit "iepuraș" pe George Simion într-o dispută pe Facebook: "S-a întâlnit tâlharul cu extremistul"
Liderul AUR George Simion a încercat să acumuleze capital politic comentând la o postare pe Facebook făcută de președintele USR Cătălin Drulă. Drulă a scris o postare pe Facebook în...
#Guvern datorie TVR Eurovision, #Romania exclusa Eurovision Guvern , #TVR