Romica Jurca pleaca cu scandal din TVR dupa 18 ani

Joi, 12 Februarie 2015, ora 15:04
16556 citiri
Romica Jurca pleaca cu scandal din TVR dupa 18 ani
Foto: Pagina de Media

Romica Jurca paraseste Televiziunea Romana, dupa ce a lucrat la TVR 18 ani. Aceasta a explicat ca, initial, cooperarea a incetat dupa ce conducerea TVR a decis sa nu mai aiba colaboratori, iar apoi dupa ce a revenit, Claudiu Lucaci, directorul stirilor, nu ar fi acceptat-o.

"Nu mai am contract cu TVR, deoarece nu mai vrea directorul Directiei Stiri, Claudiu Lucaci. Pe 22 septembrie 2014, jurnalistul Adrian Bucur a introdus in Consiliul de Administratie al SRTv o hotarare prin care se interzicea incheierea de alte contracte, pana la 31 decembrie 2014. Aceasta hotarare nu ii excludea pe cei care lucrau in televiziune, fie si cu contract de colaborare, ci bloca accesul altor persoane, din afara", a declarat Romica Jurca, anunta Pagina de Media.

Aceasta a explicat ca nici in luna octombrie 2014 nu avea contract, desi altora li s-au reinnoit. Apoi, sustine ea, a inteles ca totul este facut pentru ca cei din conducerea TVR voiau sa intrerupa colaborarea cu ea.

"Claudiu Lucaci s-a prevalat de initiativa jurnalistului Adrian Bucur casa scape de mine. Astfel de intentii a avut de cand a ajuns sef la Stiri, iar de fiecare data motiva ca 'nu se mai accepta colaboratori', ceea ce era si este o foarte mare minciuna. (...)

Mai rau este ca, la inceput de octombrie, am lucrat cateva zile, fara contract, pe care refuza sa mi le plateasca; am mai lucrat in plus, fata de programul stabilit de sefi si refuza sa-mi plateasca", a spus realizatoarea rubricii Meteo.

La randul sau, conducerea TVR sustine ca se afla intr-un proces prelungit de reducere drastica a cheltuielilor.

"Consiliul de Administratie al TVR a decis reducerea substantiala a bugetului destinat colaboratorilor si am fost nevoitta sa renuntam la mare parte din personalul extern care nu este indispensabil productiei de televiziune.

In aceste conditii, nu a mai fost posibila prelungirea contractului d-nei Romica Jurca, domnia sa nefiind angajata a TVR", au sustinut acestia.

Mai mult, Directorul Stirilor TVR, Claudiu Lucaci, a spus ca Romicai Jurca i s-a oferit un salariu de colaborator, dar ca ea a refuzat, cerand de trei ori mai mult.

Acest lucru este negat de realizatoarea Meteo.

"Am trimis un mail in care as fi acceptat propunerea lor de a fi consultant, dar cu cateva conditii: fie sa incheiem contractul de consultanta pe trei luni, in conditiile financiare propuse de ei si sa mi se plateasca zilele restante fie renuntam la sumele restante, dar sa se dubleze oferta financiara.

Suma pe care am precizat-o nu era insa de trei ori mai mare, asa cum spune domnul Claudiu Lucaci. Nu am primit niciun raspuns, in legatura cu aceste conditii", a mentionat Romica Jurca.

Romica Jurca s-a angajat la TVR in 1987. In 1997 a incheiat colaborarea cu Televiziunea Romana si a inceput una cu Antena 1, dar s-a reintors in 2007.

Citește și:
Lucian Bode, la dezbaterea moțiunii depuse împotriva sa: „MAI este menţionat o singură dată, în schimb numele unui jurnalist şi al USR de 12 ori”
Lucian Bode, la dezbaterea moțiunii depuse împotriva sa: „MAI este menţionat o singură dată, în schimb numele unui jurnalist şi al USR de 12 ori”
Ministrul de Interne, Lucian Bode a declarat luni, 6 februarie, că s-a prezentat în faţa colegilor deputaţi să explice semnatarilor "aşa-zisei moţiuni" care ar fi raţiunile în spatele...
Un manager de spital și un regizor de la Nottara, membri PSD, s-au luat la bătaie într-un bar: ”Să se lase de acest sport”
Un manager de spital și un regizor de la Nottara, membri PSD, s-au luat la bătaie într-un bar: ”Să se lase de acest sport”
Managerul Spitalului Municipal Huși și un regizlor de la Teatrul Nottara, ambii consilieri PSD, s-au luat la bătaie într-un bar după ce au consumat alcool. Președintele PSD Vaslui,...
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Problema-i că-i netunată, deci n-are cum bubui, precum altele, puse