Rosca Stanescu: Cresterea taxei TV este un lucru necesar

Miercuri, 23 Octombrie 2013, ora 18:00
2000 citiri
Rosca Stanescu: Cresterea taxei TV este un lucru necesar
Foto: Ziare.com

Senatorul PNL Sorin Rosca Stanescu, membru in Comisia de cultura a Senatului, a declarat, miercuri, ca majorarea taxei TV este un lucru necesar, el invocand ca argument respectul pentru telespectatori, care nu ar trebui sa vizioneze emisiuni intrerupte de publicitate.

"Cresterea taxei TV este un lucru necesar, in primul rand din respect fata de telespectatori. Telespectatorii unei televiziuni publice nu trebuie sa aiba emisiuni intrerupte de acele minute de publicitate", a spus Rosca Stanescu, dupa sedinta comisiei, in care a fost audiat presedintele-director general al SRTV, Claudiu Saftoiu.

El a precizat, in al doilea rand, ca TVR, fiind o televiziune publica, trebuie subventionata si "tinuta in spate" de populatie.

"Asta inseamna televiziune publica si ea serveste populatia. In perspectiva, ar trebui gasite mijloacele financiare astfel incat Televiziunea publica sa poata rezista financiar fara publicitate, iar publicitatea sa se duca catre televiziunile comerciale", a adaugat Rosca Stanescu.

El a spus ca o asemenea decizie este una foarte grea, nu poate fi luata sacrificand Televiziunea publica si nu se va putea face decat atunci cand, din calcule, vor rezulta si mijloacele din care Televiziunea publica sa poata supravietui.

Conducerea TVR, audiata la Senat, pentru cheltuieli nejustificate

El a adaugat ca presedintele-director general al SRTV, Claudiu Saftoiu, a precizat ca in perspectiva ar trebui gandita posibilitatea ca Televiziunea publica sa renunte la publicitate, dar sa aiba mijloacele financiare pentru a supravietui.

"Mijloacele financiare nu pot fi, pana la urma, decat taxa care este neindexata de foarte multi ani de zile si este cea mai mica taxa din Europa", a mai spus Rosca Stanescu.

E sau nu TVR in criza? Cumpara masini de lux de 6 milioane de euro

Senatorul PNL Sorin Rosca Stanescu a declarat, pe 17 octombrie, la o dezbatere organizata in Parlament, ca in curand Comisia de cultura din Senat va elabora o propunere legislativa prin care sa se interzica televiziunii publice sa mai primeasca publicitate.

Pe de alta parte, presedintele-director general al SRTv, Claudiu Saftoiu, a declarat miercuri, dupa audierea sa de catre Comisia de Cultura din Senat, ca exista in acest moment un scenariu potrivit caruia taxa TV ar putea fi indexata cu indicele de inflatie, el aratand ca majorarea s-ar ridica la un leu, maximum doi.

El a precizat ca se pune o presiune foarte mare pe Televiziunea publica, care este nevoita sa plateasca datoriile "enorme" pe care le-a mostenit.

Potrivit raportului de activitate al SRTv pe anul 2012, TVR a avut anul trecut veniturile din publicitate in cuantum de 25.994.262 lei (4,48% din total venituri din exploatare), cu 12,04% mai mici fata de anul 2011. Totodata, veniturile TVR din taxa TV au fost anul trecut in cuantum de 333.002.496 lei (57,35% din total venituri din exploatare), cu 4,11% mai mari fata de anul 2011.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#TVR taxa tv marita, #taxa TVR marire necesara, #Sorin Rosca Stanescu crestere taxa Tv , #TVR