Sassu le scrie deputatilor ca SRTv pierde bani, fara CA

Luni, 31 Mai 2010, ora 18:32
683 citiri
Sassu le scrie deputatilor ca SRTv pierde bani, fara CA
Foto: Paginademedia.ro

Alexandru Sassu, directorul general interimar al SRTv, a scris Camerei Deputatilor, avertizand ca lipsa unui Consiliu de Administratie face ca televiziunea de stat sa piarda bani si licente pentru filme.

Sassu cere Camerei Deputatilor sa mandateze Consiliul Director al SRTv sa semneze actele necesare derularii contractului cu NBC Universal, care ameninta SRTV cu retragerea licentelor pentru filme.

Conducerea Camerei Deputatilor a decis sa trimita Birourilor Premanente comune o adresa a lui Alexandru Sassu, care semnaleaza o situatie "extrem de grava" generata de lipsa unui Consiliu de Administratie.

"Ma vad nevoit sa va prezint o situatie extrem de grava creata in SRTv din cauza faptului ca aceasta institutie este in acest moment lipsita de Consiliul de Administratie. Compania NBC Universal, cu care SRTv are un contract pe sase ani, contract semnat inca din anul 2004, ameninta SRTv cu aplicarea sanctiunilor prevazute in contract daca actul aditional pentru anul sase de contract nu este semnat imediat.

Aceste sanctiuni ar insemna pierderea catorva milioane de euro si retragerea licentelor pentru toate filmele si serialele pe care SRTv le are de la aceasta companie", scrie directorul general interimar al Societatii Romane de Televiziune deputatilor.

"Avand in vedere faptul ca cel care a demis Consiliul de Administratie este Parlamentul Romaniei, el este si cel care are responsabiliate de a rezolva imediat aceasta problema.

In aceste conditii, va solicit ca, dincolo de interesele politice, in acest moment de criza in care fiecare leu conteaza sa puneti interesul public deasupra intereselor personale si sa dati mandat Consiliului Director al SRTv ca in cursul saptamanii viitoare sa poata aproba semnarea actelor necesare bunei derulari a contractului", mai sustine Sassu.

Cererea sa va fi discutata marti, in Birourile reunite.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Revoltă la TVR: "Mi-e silă! Nu stăm toți drepți în fața sefului suprem" Vedeta care s-a trezit cu biroul închis
Revoltă la TVR: "Mi-e silă! Nu stăm toți drepți în fața sefului suprem" Vedeta care s-a trezit cu biroul închis
Fostul director interimar al postului public a trăit clipe care i-au provocat "revoltă și silă". Ramona Săseanu, fost director interimar al TVR (2021) și producător general (2022), s-a...
Cât de mare e pierderea financiară la TVR, cu un buget de 100 de milioane de euro. Câți bani s-au dus pe salariile angajaților
Cât de mare e pierderea financiară la TVR, cu un buget de 100 de milioane de euro. Câți bani s-au dus pe salariile angajaților
Postul public de televiziune (TVR) a ieşit în pierdere financiară în anul 2023, potrivit raportului de activitate al instituţiei publice, depus recent la Parlament. Conform...
#TVR, #Alexandru Sassu, #Sassu licente TVR , #TVR