Seful comisiei mass-media din Senat: N-am decis sa interzicem publicitatea la TVR

Vineri, 18 Octombrie 2013, ora 14:58
1589 citiri
Seful comisiei mass-media din Senat: N-am decis sa interzicem publicitatea la TVR

Presedinte Comisiei de Cultura si Mass-Media din Senat, Georgica Severin de la PSD, a declarat ca nu s-a luat nicio decizie de a interzice Televiziunii Romane sa se finanteze din publicitate in schimbul cresterii taxei tv, asa cum anuntase alt membru al comisiei, senatorul PNL Sorin Rosca Stanescu.

"Domnul Rosca Stanescu nu a fost deloc clar. Singura discutie care s-a purtat pe acest subiect, in care nu s-a luat nicio decizie, a fost, in conditiile in care valoarea publicitatii a scazut foarte mult la TVR si mai e si trecerea asta la digitalizare si la HD, a fost despre o eventuala majorare a taxei, care a ramas la 4 lei.

Daca s-ar mari cu 1 leu, televiziunea si radioul ar castiga mai mult decat din publicitate. Una din propuneri a fost 'daca se face aceasta majorare, macar sa oferim satisfactia oamenilor sa nu mai fie intrerupti cu publicitate'. De la o discutie pana la a anunta ca s-a hotarat e cale extrem de lunga. Nici nu poti sa faci treaba asta, decat daca primesti alta finantare, ar insemna ca le-am taia finantarea fara sa le punem ceva in loc", a explicat Severin pentru Ziare.com.

Senatorul PNL Sorin Rosca Stanescu a dat de inteles ca toti membrii comisiei de Cultura si Mass-Media sunt de acord sa se interzica publicitatea la TVR.

"Mai multi colegi, cred ca toti din Comisia pentru Cultura din Senat, intentionam sa facem un act normativ astfel incat televiziune publica sa nu mai poata beneficia de publicitate, dupa modelul BBC. E o televiziune publica, emisiunile nu trebuiesc intrerupte prin publicitate. Televiziune publica primeste bani, inclusiv de la telespectatori, cum bine stiti, astfel incat nu ar trebui sa mai aiba nevoie de publicitate", a spus SRS la finalul unei dezbateri pe acest subiect.

El spune ca asa vor fi ajutate si televiziunile private, intrucat publicitatea va merge spre ele.

"In acest moment, televiziunea publica incaseaza circa opt milioane de euro pe an. Nu este o suma foarte mare, dar este o suma extrem de necesara daca ne gandim ca ea poate fi redirectionata in piata, catre televiziunile comerciale, care au mult de suferit in aceasta perioada de criza sub aspect financiar", a mai explicat Rosca Stanescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Severin taiere publicitate TVR, #Severin Rosca Stanescu publicitate TVR , #TVR