Seful TVR cere bani: Guvernul uita ca asta e o comoara nationala

Joi, 12 Martie 2015, ora 14:01
2220 citiri
Seful TVR cere bani: Guvernul uita ca asta e o comoara nationala

Stelian Tanase, presedintele-director general al SRTv, a declarat, joi, ca cea mai importanta sursa a TVR este arhiva, insa institutia nu are fonduri sa o digitalizeze si sa o poata prezenta publicului, iar Guvernul nu finanteaza acest proiect si "uita ca arhivele sunt o comoara nationala".

Stelian Tanase a participat, joi, la prima parte a Conferintei Internationale "Unlocking Broadcast Archives from Eastern Europe", care este gazduita joi si vineri la sediul Societatii Romane de Televiziune (SRTv) din Bucuresti.

"Dupa parerea mea, cea mai importanta sursa a Televiziunii Romane este arhiva, prost folosita. Nu avem fonduri sa o digitalizam si sa putem sa o prezentam publicului, sa putem sa facem schimburi, sa vindem etc. Inseamna bani multi si nu-i avem si nimeni nu ni-i da, inclusiv Guvernul uita ca arhivele sunt o comoara nationala", a spus Stelian Tanase.

Televiziunea Romana organizeaza, joi si vineri, Conferinta Internationala "Unlocking Broadcast Archives from Eastern Europe", care vizeaza gasirea de solutii pentru facilitarea accesului publicului larg la inregistrarile de arhiva ale televiziunilor din estul Europei.

Conferinta este organizata in parteneriat cu European (Post) Socialist Television History Network si FIAT/IFTA Television Studies Commission.

Obiectivul conferintei este initierea de discutii privind strategia de crestere a accesibilitatii la arhivele audiovizuale din Europa de est. Abordarea nu se va face doar prin prisma digitalizarii si diseminarii online, ci se pune accent si pe aspectul cultural, de contextualizare a continutului arhivistic audiovizual.

Arhivele audiovizuale din estul Europei incep sa devina accesibile online prin intermediul unor platforme precum euscreen.eu, europeana.eu si prin programe de finantare precum cel al FIAT/IFTA - "Save Your Archive", prin care si Televiziunea Romana a primit sprijin pentru digitalizarea colectiei "Revolutia Romana in Direct".

Accesul publicului larg la aceste arhive este insa ingreunat de lipsa informatiilor despre contextul istoric in care au functionat institutiile media din Europa de est si de digitalizarea redusa a continutului arhivistic, precum si de barierele lingvistice.

Eveniment Quarterly Report

Partidul Socialiștilor Europeni anunță că susține măsurile fiscale luate de guvernul Ciolacu
Partidul Socialiștilor Europeni anunță că susține măsurile fiscale luate de guvernul Ciolacu
Reprezentanţii Partidului Socialiştilor Europeni (PES) au transmis miercuri, 27 septembrie, că susţin „pe deplin decizia Guvernului României şi a PSD de a stabiliza bugetul”....
Cătălin Drulă l-a numit "iepuraș" pe George Simion într-o dispută pe Facebook: "S-a întâlnit tâlharul cu extremistul"
Cătălin Drulă l-a numit "iepuraș" pe George Simion într-o dispută pe Facebook: "S-a întâlnit tâlharul cu extremistul"
Liderul AUR George Simion a încercat să acumuleze capital politic comentând la o postare pe Facebook făcută de președintele USR Cătălin Drulă. Drulă a scris o postare pe Facebook în...
#Stelian Tanase digitalizare arhiva TVR, #digitalizare arhiva Televiziunea Romana , #TVR