Situatia dezastruoasa de la TVR, pe masa institutiilor europene

Luni, 03 August 2015, ora 10:57
2650 citiri
Situatia dezastruoasa de la TVR, pe masa institutiilor europene
Foto: Arhiva Ziare.com

Situatia in care se afla Televiziunea Romana a ajuns pe masa institutiilor europene, dupa ce Valentin Jucan, membru CNA, a transmis luni o scrisoare in care semnalizeaza presiunile politice si faptul ca postul public se afla acum in pragul falimentului.

Documentul mentionat a fost trimis catre Comisia Europeana, Parlamentul European si Asociatia Televiziunilor Publice din Europa de catre Jucan, care considera ca "gravitatea situatiei TVR este fara precedent".

"In ultimii trei ani, adica de la inceputul mandatului meu in CNA, am sustinut constant reforma institutionala si protejarea independentei editoriale a televiziunii nationale. In egala masura, am semnalat acelorasi institutii, inclusiv celei din care fac parte, presiunile politice la care este supus TVR. In urma masurilor luate de catre conducerea institutiei in ultimele zile, salariatii au recurs la proteste si apeluri catre Parlamentul Romaniei", se precizeaza in scrisoarea remisa Ziare.com.

Presiuni politice la TVR? Stelian Tanase acuza interventii de la amicii lui Ponta

Valentin Jucan a vorbit si despre situatia financiara a postului public, care a avut pana de curand conturile blocate de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) din cauza datoriilor la stat.

"Din pacate, ignoranta politicienilor a permis ca TVR, organsim public cu responsabilitati speciale in informarea corecta, in sustinerea culturii nationale cat si cea a minoritatilor nationale, sa fie acum in pragul falimentului.

De fapt, consider ca inactiunea membrilor Parlamentului Romaniei, impreuna cu administrarea dezastruoasa a TVR din ultimii ani, a condus la transformarea acesteia din institutie aflata in slujba interesului public, in agentie guvernamentala responsabila cu sustinerea politica a Executivului", a subliniat Jucan.

ANAF a blocat, pe 20 iulie, conturile Societatii Romane de Televiziune, avand in vedere datoriile pe care TVR le avea la bugetul de stat, insa postul public si-a platit ulterior darile.

TVR si-a platit datoria, ANAF i-a deblocat conturile

Intre timp, angajatii au participat la proteste pe fondul situatiei ingrijoratoare, iar TVR News si-a incetat emisia, decizie luata pentru diminuarea cheltuielilor.

Protest la TVR: Angajatii au iesit in curte, speriati de reducerea salariilor

TVR News si-a incetat emisia

D.T.

Citește și:
Ce clădiri istorice rămân fără apărare dacă PUZ Zone Protejate dispare. Nicușor Dan: ”Este complet fals ce susțin șeful ISC, Paul Racoviță și prefectul Toni Greblă”
Ce clădiri istorice rămân fără apărare dacă PUZ Zone Protejate dispare. Nicușor Dan: ”Este complet fals ce susțin șeful ISC, Paul Racoviță și prefectul Toni Greblă”
Primarul general Nicuşor Dan a afirmat luni, 6 februarie, referitor la intenţia prefectului Capitalei Toni Greblă de a suspenda în instanţă PUZ Zone Protejate, că este singurul regulament...
Portret de prezidențiabil: ce își doresc românii?
Portret de prezidențiabil: ce își doresc românii?
Potrivit unui sondaj recent, românii ar vrea un prezidențiabil care să aibă notorietate, imagine bună, să creadă în anticorupție, să aibă un proiect economic coerent și să țină țara...