Stelian Tanase cere partidelor sa discute urgent despre TVR. Cum raspunde Alina Gorghiu

Marti, 11 August 2015, ora 16:48
3100 citiri
Stelian Tanase cere partidelor sa discute urgent despre TVR. Cum raspunde Alina Gorghiu
Foto: Arhiva TVR

Stelian Tanase, presedintele-director general al Societatii Romane de Televiziune (SRTv), le-a cerut liderilor de partide sa ia in discutie cat mai repede "situatia grava" a televiziunii publice, apreciind ca institutia se afla in "cea mai dificila perioada" din istoria sa.

"Orice amanare ar putea duce la consecinte fatale pentru televiziunea publica. Sunt incurajat sa fac apel la dumneavoastra mai ales de ultimele declaratii facute de doamna Alina Ghorghiu (Alina Gorghiu, n.red.), copresedinte PNL, domnul Liviu Dragnea, presedinte interimar al PSD, domnul Gabriel Oprea presedinte al UNPR, primministru interimar al Guvernului Romaniei, domnul Kelemen Hunor, presedinte UDMR, si domnul Calin Popescu Tariceanu copresedinte ALDE, carora le-am trimis de asemenea aceasta solicitare", se arata in solicitarea oficiala adresata liderilor de partide de catre Stelian Tanase, la data de 9 august, informeaza Mediafax, citand surse politice.

Stelian Tanase s-a adresat liderilor de partide in contextul in care acestia urmeaza sa se intalneasca pentru a discuta pe alte teme, cu precadere economice.

"Doresc sa supun atentiei dumneavoastra sugestia ca si situatia grava a SRTV sa se afle pe agenda acestor convorbiri in perioada care urmeaza. Motivele care ma determina sa fac acest demers sunt mai multe. Incep prin a spune ca SRTV traverseaza cea mai dificila perioada din istoria institutiei. In ultimii 12 ani guvernele au luat masuri care s-au dovedit a fi in detrimentul televiziunii publice, masuri care au dus la dezechilibrarea grava a bugetului nostru.

Dintre acestea amintesc neindexarea taxei tv, introducerea TVA la licente si programe in 2005, reglementarea publicitatii, etc. Recent Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a blocat conturile operationale ale Televiziunii Romane din cauza datoriilor istorice acumulate - incepand inca din anul 2006 - catre bugetul de stat. In luna octombrie urmeaza alta blocare a conturilor SRTV pentru o datorie scadenta de 22 milioane de lei. In acest moment, datoria fiscala a SRTV se ridica la aproximativ 457 de milioane de lei", a sustinut Stelian Tanase.

EBU, ingrijorata de situatia TVR: O televiziune publica independenta este indispensabila

Acesta a mai precizat ca, prin masurile luate, a reusit sa diminueze cheltuielile cu personalul si productia TV, precizand totodata ca taxa TV in Romania "ramane cea mai mica din Europa".

Situatia dezastruoasa de la TVR, pe masa institutiilor europene

Stelian Tanase mai sustine ca a facut "numeroase demersuri la cabinetul primului ministru, la ministrul de finante", de care depinde de luarea unor masuri concrete pentru salvarea TVR. In plus, acesta sustine ca o noua lege a TVR este "strict necesara".

TVR si-a platit datoria, ANAF i-a deblocat conturile

In replica la solicitarea presedintelui-director general al TVR, Alina Gorghiu, co-presedintele PNL, a declarat pentru Mediafax ca le va propune liderilor politici stabilirea unei date la care sa se discute despre acest subiect.

"Sunt mai mult decat de acord sa analizam si aceasta problema in dezbaterile care vor avea loc. Nu cred ca vreunul dintre colegii mei, liderii partidelor politice vor avea ceva de obiectat.

Situatia TVR a fost propusa spre dezbatere de Kelemen Hunor, va trebui doar ca la prima intalnire pe care o vom avea, in masura in care se va stabili, atunci, o agenda pentru urmatoarele intalniri sa abordam si acest punct. Mi se pare extrem de important acest punct si va fi ridicat cu siguranta in cadrul intalnirii", a declarat Alina Goghiu, precizand ca la intalnire va trebui sa fie prezent si un reprezentant al Guvernului, pentru ca de el depinde rezolvarea problemei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#Stelian Tanase partide TVR, #Alina Gorghiu TVR , #TVR