Ziare.com

Stelian Tanase: Salariile "varfurilor" TVR sunt barate la 70 milioane lei. Nistorescu are mai mult

Miercuri, 24 Septembrie 2014, ora 19:36

   

Stelian Tanase: Salariile "varfurilor" TVR sunt barate la 70 milioane lei. Nistorescu are mai mult
Stelian Tanase, presedintele-director general al SRTv, a declarat, miercuri, la Parlament, ca salariile "varfurilor" din TVR sunt "barate la 70 de milioane de lei", colaboratorii primesc in medie un salariu de 2.000 de euro, insa Cornel Nistorescu primeste o suma mai mare, pe care nu a precizat-o.

Stelian Tanase a fost audiat, miercuri, in Comisia de Cultura a Camerei Deputatilor, in contextul in care afirmatiile recente ale acestuia "au ridicat anumite semne de intrebare asupra a ceea ce se intampla in institutia pe care o conduce", dupa cum a declarat la inceputul audierilor Gigel Stirbu, presedintele Comisiei.

Deputatul PSD Florin Paslaru l-a intrebat pe Stelian Tanase care este salariul mediu al unui salariat in televiziune si cat primesc "varfurile, vedetele din televiziune".

"Ma uit la televizor, vad anumite emisiuni cu anumite vedete sau colaboratori. Aud ca salariile sunt foarte mari, de la 3.000 pana la 10.000 de euro, si ratingul nu a crescut", a spus Paslaru.

Stelian Tanase, despre presiunile politice de la TVR: Cine a sunat a ramas cu telefonul in mana (Video)

"Salariile varfurilor televiziunii sunt barate la 70 de milioane de lei. Colaboratorii primesc un salariu, in medie, de 2.000 de euro, cu una sau doua exceptii care sunt mai mari sau au formule de plata in care noi nu putem sa numaram cuantumul, cum este contractul lui Moise Guran, care e de patru ani la noi.

Avem, de asemenea, salarii mai mari, cum sunt ale lui Cornel Nistorescu, dar nu am voie sa spun public cat primeste, pentru ca este un contract confidential", a spus Stelian Tanase.

El a mai atras atentia ca sunt vedete care primesc venituri de la TVR, insa acesti bani includ si costurile de productie. "Cum erau si salariile celor doua vedete feminine care au starnit atat scandal in presa. Sunt si costuri de productie (...) cu banii respectivi trebuie sa acopere multe costuri din productia respectiva", a spus Tanase.

Stelian Tanase a sustinut insa ca el nu negociaza direct salariile colaboratorilor TVR, iar daca ar fi facut acest lucru ar fi fost "mai drastic".

Stelian Tanase, in Parlament: Taxa TV e ridicol de mica, TVR nu poate sa supravietuiasca

"Eu nu negociez aceste salarii niciodata. Aceste salarii se negociaza de catre producatorul general (Cristian Zgabercea, n.r.), conform unei intelegeri. Este treaba lui, pentru ca el poate sa calculeze costuri. Eu nu am nici competenta si nici nu doresc sa ma amestec in asemenea detalii.

Stiu ca mi s-a facut acuzatia ca mi-am adus prietenii. Intamplator sunt prieten cu toti primii o suta de jurnalisti din Romania si dintre ei am selectionat cativa, care cred eu ca ar putea sa faca televiziune, dar eu nu negociez si n-am negociat niciun salariu.

N-am rostit nicio suma fata de nimeni. S-a intamplat ca partenerul invitat la discutii sa ceara o suma in fata mea, dar l-am trimis sa-si negocieze contractul in alta parte", a afirmat Stelian Tanase.

De asemenea, el a amintit ca Comitetul Director al TVR a propus Consiliului de Administratie al institutiei reducerea timpului de lucru si implicit a veniturilor angajatilor, pentru ca televiziunea publica sa faca economii.

"Aceasta masura a fost respinsa de catre CA, neoferindu-mi o masura alternativa. Eu am propus taierea corespunzatoare a salariilor incepand cu salariul meu. Eu sunt pe salariul predecesorilor mei, cand am venit in televiziune nu mi-am marit salariul cu niciun euro. Si nici nu am de gand s-o fac", a spus Stelian Tanase.

El nu a precizat ce salariu primeste, insa a precizat ca "este foarte mic". "Inainte sa ajung in TVR, veniturile mele erau de patru-cinci ori mai mari. Deci nu sunt atat de mari salariile cum va imaginati", le-a mai spus Stelian Tanase parlamentarilor din Comisia de Cultura a Camerei Deputatilor.

Tanase are un salariu de "peste 3.000 de euro", dupa cum a afirmat intr-un comunicat pe 19 septembrie Sindicatul pentru Unitatea Salariatilor TV din TVR (SPUSTV), principalul sindicat din TVR.

In acelasi comunicat, SPUSTV spunea ca "aproape 1.000 de angajati ai TVR au salariul minim pe functie", iar "realizatori cu premii internationale castiga 2.200 de lei net dupa o cariera de 30 de ani de televiziune".
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 2468 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor