Taxa TV nu prea are sanse sa fie eliminata

Luni, 07 Februarie 2011, ora 18:47
1627 citiri
Taxa TV nu prea are sanse sa fie eliminata

Guvernul nu este de acord cu propunerea PSD ca taxa TV sa fie eliminata, apreciind ca acest lucru ar insemna o gaura la bugetul de stat.

La randul sau Comisia de Cultura a Camerei Deputatilor a respins propunerea, pe motiv ca taxa lunara de 4 lei nu reprezinta o suma atat de mare pentru romani. Proiectul urmeaza sa fie dezbatut si votat de Senat.

In plus, nici TVR nu este de acord sa ramana fara bani de la abonatii sai. TVR arata printr-un comunicat ca "Televiziunea Romana nu este o exceptie in peisajul media european. Modelul de finantare multipla a televiziunii publice - care include si taxa TV - se intalneste la majoritatea televiziunilor publice din Europa, membre ale European Broadcasting Union".

In decembrie anul trecut, presedintele PSD Victor Ponta a anuntat ca partidul sau va introduce un proiect de lege care a elimine obligativitatea platii taxei pentru programele postului public de televiziune, in semn de protest fata de modul in care TVR a prezentat moartea fostului senator PSD Adrian Paunescu.

Acum, argumentul pesedistilor este legat de faptul ca oamenii ar trebui scutiti de plata taxei tv mai ales pentru ca le-au fost reduse salariile si pensiile.

Eliminarea taxei nu va influenta activitatea postului public de televiziune, mai spun social democratii. Televiziunea Publica primeste deja bani de la bugetul de stat si are venituri si din activitati proprii. Astfel, institutia se va putea sustine financiar.

Parlamentarii PSD spun ca mentinerea taxei tv ar reprezenta o dubla taxare a cetatenilor, dar si o discriminare fata de alte televiziuni care nu primesc subventii de la stat.

Citeste si:
Dragnea îl atacă violent pe fostul protejat Petre Daea: „Pentru mine nu mai este om; l-a turnat pe Chesnoiu pentru a-i lua locul”
Dragnea îl atacă violent pe fostul protejat Petre Daea: „Pentru mine nu mai este om; l-a turnat pe Chesnoiu pentru a-i lua locul”
Fostul președinte al PSD Liviu Dragnea a lansat un atac dur la actualul ministru al Agriculturii Petre Daea. În timpul erei Dragnea, Daea ocupa același portofoliu, iar între cei doi exista o...
Nimic nou pe “frontul” economiei naționale
Nimic nou pe “frontul” economiei naționale
Nimic nou pe “frontul” economiei naționale – nici o decizie, înseamnă o decizie bună. Pentru cine?! Nu m-am înșelat, în iulie când am dat vacanța de vară, drept scuză la...
Comentarii
un cetatean european
rank 5
Am renuntat la taxa tv, iar asa nu ma mai uit la Boc si Basescu care nu admit sa li puna intrebari incomode.