Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Tismaneanu: Ce-a facut Culcer la TVR se numeste profesionalism

Duminica, 05 Februarie 2012, ora 13:53
2521 citiri
Tismaneanu: Ce-a facut Culcer la TVR se numeste profesionalism

Vladmir Tismaneanu tine sa trimita un mesaj "din inima" catre Rodica Culcer, mesaj care se refera in primul rand la profesionalismul acesteia, dupa cum se exprima autorul.

"Tot ce pot spune acum este ca pentru mine, si, sunt convins, pentru multi altii, ceea ce-ai facut la TVR se numeste profesionalism. Este simptomatic pentru lumea pseudo-amnezica in care traim ca prea putini par sa-si aminteasca acum de vremurile lui Alexandru Sassu si de cenzura instituita atunci in raport cu toti cei care nu cantau pe partitura Iliescu-Nastase, urmata de partitura Iliescu-Geoana", isi incepe Tismaneanu postarea pe blog.

"Am citit in acesti ani nenumarate atacuri ignobile la adresa ta. Ti s-a sfartecat identitatea, ti s-a scris si rescris, adica ti s-a desfigurat biografia, ti s-a contestat statutul de jurnalist, de comentator, dreptul la autonomie mentala, chiar demnitatea umana", aminteste el.

"Ne cunoastem de mai multi ani decat ne vine a crede. Ne-am revazut incepand din 1990, am facut impreuna dialoguri la BBC, la radiouri romanesti, am discutat multe lucruri, in primul rand idei. Discutia noastra la BBC din 1996, la aniversarea Revolutiei Maghiare, a fost una dintre cele mai pasionante la care am avut vreodata prilejul sa particip.

Prin 2003 m-ai invitat la un dialog radio cat mai dezinhibat, despre preferinte literare, filosofice si muzicale. Mi-ai cerut sa spun care este melodia mea favorita, ai pus-o in incheierea emisiunii. Era Hey Jude", isi aminteste Tismaneanu.

"Suntem parte din generatia '68, am crescut sperand ca e loc pentru reforme chiar si in Romania lui Ceausescu, am trait teribile deziluzii, ne-am intalnit cu cazarma comunismului dinastic. Cu timpul am inteles ca nu doar Ceausescu, ci marxismul insusi era problema, Danemarca noastra. Intre ziaristii din Romania, ai fost consecvent alaturi de noi, membrii si expertii Comisiei Prezidentiale, in demersul condamnarii dictaturii comuniste", isi continua Tismaneanu elogiul.

"Cand unii sceptici de profesie spuneau ca este o zadarnicie, ca ne pierdem vremea, tu ai spus si ai scris ca este un imperativ moral care nu poate fi amanat. Avem amintiri, valori si idealuri comune. Te rog sa primesti acest mesaj ca pe un semn de solidara afectiune", isi incheie el postarea.

A.S.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Vladimir Tismaneanu Rodica Culcer, #atacuri Rodica Culcer, #Vladimir Tismaneanu Culcer profesionalism , #TVR
Comentarii