TVR a aprobat participarea Romaniei la Eurovision, Guvernul da o parte din bani

Vineri, 11 Aprilie 2014, ora 22:53
2255 citiri
TVR a aprobat participarea Romaniei la Eurovision, Guvernul da o parte din bani

Consiliul de Administratie al Televiziunii Romane a aprobat, joi, participarea Romaniei la Eurovision, care se va desfasura in luna mai la Copenhaga, si un buget de circa 178.000 de euro, la aceasta finantare asigurata de TVR urmand sa se adauge si un sprijin financiar din partea Guvernului.

Decizia privind participarea Romaniei la Eurovision Song Contest 2014 a fost luata, joi, de noul Consiliu de Administratie (CA) al TVR in prima sedinta organizata de la numirea sa de Parlament, pe 1 aprilie.

Romania va fi reprezentata la Eurovision de Paula Seling si Ovidiu Cernauteanu (Ovi), cu piesa "Miracle", castigatoare a finalei selectiei nationale a Eurovision, care s-a desfasurat pe 1 martie.

Contactat vineri, Claudiu Branzan, membru in CA, a confirmat ca in sedinta de joi a CA a fost aprobata participarea Romaniei la Eurovision.

"Si, potrivit proiectului pe care ni l-a prezentat Liana Stanciu (sefa delegatiei Romaniei la Eurovision - n.red.), costurile pot fi acoperite si probabil vor fi si recuperate din incasarile de publicitate care se vor face pe acest concurs", a explicat Claudiu Branzan.

Romania risca sa fie exclusa de la Eurovision

De asemenea, el a confirmat ca, pentru participarea in bune conditii la editia de anul acesta a Eurovision, care se va desfasura in luna mai, la Copenhaga (Danemarca), "s-a promis un ajutor din partea Guvernului".

Contactata vineri, Liana Stanciu, sefa delegatiei Romaniei la Eurovision, a declarat ca sprijinul financiar pe care il va oferi Guvernul nu are nicio legatura cu decizia luata joi de CA al TVR.

Consiliul de Administratie sustine ca nu are nicio legatura, Guvernul nu da explicatii

"Nu are nicio legatura cu Consiliul de Administratie al TVR. Are mai degraba legatura cu faptul ca vorbim despre imaginea Romaniei, ca Televiziunea Romana este limitata in finantare anul acesta din cauza situatiei in care se afla si atunci am ales sa incercam pe la diverse institutii care ne-ar fi putut ajuta si am gasit sprijin la Secretariatul General al Guvernului, la cabinetul primului-ministru, care finanteaza, in sensul ca deconteaza preproductia de spectacol si spectacolul de pe scena si un videoclip, care sunt practic cartile de vizita ale Romaniei anul acesta in Europa la Eurovision", a spus Liana Stanciu.

Ea nu a precizat care este suma pe care o va deconta Guvernul, insa a precizat ca Executivul va sprijini prezenta pe scena Eurovision a celor doi artisti, Paula Seling si Ovi.

Participa sau nu Romania la Eurovision? TVR a facut anuntul oficial

"Ieri s-a intrat in CA si s-a stabilit un grafic probabil de esalonare a taxei de participare. Televiziunea Romana contribuie cu aceasta taxa, cu taxele de relee, cu acomodarea echipei formate din artisti, adica plateste hotelul si drumul, dar nu poate suporta si spectacolul si nimic din zona de PR, nimic din zona de promovare, nimic din zona artistica, pentru ca nu sunt bani.

Si atunci m-am dus catre institutia guvernamentala impreuna cu cei doi artisti si am primit sprijin in sensul de decontare a acestor servicii, aceste servicii sunt exclusiv la televiziunea daneza. Ea face si scenariile si regia si show-ul integrat, noi o sa primim niste modalitati de plata, niste documente de plata, pe care Secretariatul General al Guvernului le va deconta", a spus Liana Stanciu.

Intrebata care este bugetul asigurat de TVR pentru participarea la Eurovision, Liana Stanciu a spus ca este in jur de 178.000 de euro. "131.000 de euro este taxa de participare, 14.000 de euro costa releele de transmitere, pentru ca vor fi trei transmisiuni in direct, doua semnifinale si o finala, plus costurile de drum si hotel. Atat poate plati anul acesta Televiziunea Romana", a mai spus Liana Stanciu.

Pana la momentul difuzarii acestei stiri, reprezentantii Guvernului nu au raspuns la intrebarile adresate pe acest subiect.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#participare Romania Eurovision costuri, #finantare concurenti romani Eurovision, #TVR aprobare Romania Eurovision , #TVR