TVR a dat 40.000 de euro unei firme de apartament pentru 15 minute, cat a vorbit un actor italian la Cerbul de Aur

Luni, 26 Noiembrie 2018, ora 16:53
14749 citiri
TVR a dat 40.000 de euro unei firme de apartament pentru 15 minute, cat a vorbit un actor italian la Cerbul de Aur
Foto: Arhiva Facebook/Gabriel Garko

Noi detalii despre modul in care arunca televiziunea publica cu banii au fost facute publice, luni, de deputatul USR Iulian Bulai.

Acesta a trimis numeroase cereri catre sefa TVR Doina Gradea sa vina in Parlament la Comisia de Cultura pentru a da explicatii in legatura cu mai multe situatii grave - de la salarii uriase, invitati platiti cu mii de euro prezentati drept "analisti independenti", ingerinte editoriale grave si presiuni asupra angajatilor ce merg pana in instanta. Toate insa au ramas fara raspuns, asa ca deputatul a inceput sa ceara public explicatii, daca institutional nu este posibil.

Luni, Bulai prezinta cazul unui contract ce ridica multe semne de intrebare, semnat de televiziunea publica pentru ca actorul italian Gabriel Garko sa tina un moment de 15 minute la Cerbul de Aur. Deputatul USR arata ca intermediarul e o firma "de apartament" si ca in contract nici macar numele actorului nu e scris corect.

"40.000 euro. Atat i-a platit TVR Asociatiei Culturale Teatralis, cu sediul intr-un apartament din sectorul 4, pentru 'interpretarea textelor de prezentare', de catre actorul italian Gabriel Garko (Garco in contract), la Cerbul de Aur.

15 minute. Atat a 'interpretat texte de prezentare' Gabriel Garko, adunat timp de trei zile, la Cerbul de Aur. 'Texte de prezentare' care, ca acest contract sa fie cu adevarat unul de drepturi de autor, ar trebui sa reprezinte o creatie originala, o opera artistica, jurnalistica ori stiintifica recunoscuta ca atare...

Asociatia Teatralis nu e inregistrata in Registrul Artelor ca impresar artistic si, atunci cand nu incheie contracte cu dna Gradea, se ocupa cu 'spectacole de teatru pentru adulti/copii; spectacole de stand-up comedy; concerte; organizare de workshop-uri, ateliere, seminarii, conferinte pe teme teatrale; implicari in proiecte culturale propuse de alte organizatii, fundatii, institutii culturale'", a scris Bulai pe Facebook.

Deputatul USR adauga, astfel, alte intrebari catre Doina Gradea, precizand ca o asteapta in continuare si in Parlament sa raspunda.

"Astept, deci, de la dna Doina Gradea sa raspunda, in fata Comisiei de cultura, la cateva intrebari esentiale:

- Stie dna Gradea cati bani au ajuns IN MOD REAL la Gabriel Garko?

- Cum a ajuns TVR sa contracteze un actor italian de televiziune printr-o asociatie care se ocupa cu prezentarea de spectacole prin orase mici?

4,6 milioane de lei a costat editia de Centenar a Cerbului de Aur. Sunt sigur ca acest contract e doar unul dintr-o serie lunga despre care vom afla in curand", conchide deputatul USR.

Amintim ca vineri au iesit la iveala cifre despre unele salarii uriase si onorarii de mii de euro pentru invitati prezentati drept "analisti independenti", obisnuiti ai posturilor apropiate PSD-ALDE.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Gabriel Garko Cerb Aur bani TVR, #TVR bani cerb aur centenar, #Iulian Bulai nereguli bani TVR , #TVR