Ziare.com

TVR a dat afara sute de oameni, acum cumpara 140 de masini

Miercuri, 22 Mai 2013, ora 20:55

   

TVR a dat afara sute de oameni, acum cumpara 140 de masini
Societatea Romana de Televiziune (SRTv) va cumpara 140 de autoturisme, printr-o procedura de leasing, a declarat Claudiu Saftoiu, presedintele-director general al Televiziunii Romane.

Consiliul de Administratie al SRTv a aprobat, pe 15 mai, demararea procedurilor de achizitie a 140 autoturisme.

Componenta comisiei de evaluare a ofertelor este urmatoarea: Liviu Nicolescu, presedinte, Horia Cazan, Dan Ciobanu, Daniel Mandache, Mariana Dudu, membru supleant Dorel Dick, potrivit hotararii CA din 15 mai.

Conform aceluiasi document, de punerea in aplicare a hotararii raspunde Directia Studiouri Centrale din TVR.

Hotararea a fost adoptata cu zece voturi "pentru" (Claudiu Saftoiu, Radu Carp, Romina Gabriela Surugiu, Claudiu Branzan, Sorin Burtea, Raico Cornea, Lucia Hossu Longin, Ada Mesesan, Cristian Nitulescu si Nagy Zoltan Levente) si o abtinere (Valentin Nicolau), in timp ce Nicoleta Nicolicea si Gabriel Tufeanu nu au votat.

De asemenea, prin alta hotarare din 15 mai, a fost aprobata modificarea Planului de Investitii pentru anul 2013 prin introducerea pozitiei "Achizitie 140 autoturisme".

Claudiu Saftoiu, presedintele-director general al Televiziunii Romane, a declarat ca parcul auto al TVR are nevoie de o "improspatare", precizand ca exista bani in acest sens in bugetul estimat pentru exercitiul financiar al televiziunii publice in 2013.

Totodata, Claudiu Saftoiu a spus ca in CA ale SRTv s-a aprobat achizitionarea unui nou parc de masini prin sistemul buyback.

"In sensul acesta, noi deja avem finalizata, la 27 aprilie, o licitatie de oferta pentru evaluarea activului de autoturisme din SRTv. Aceasta firma - SC Tehnoconcept Expert SRL - va face o evaluare cu privire la o valoare nominala a intregului parc auto, pentru ca aceasta sa se constituie intr-un avans la un contract de leasing pentru obtinerea autoturismelor.

Prin urmare, in bugetul de anul acesta, noi achizitionam prin leasing, ceea ce inseamna ca incercam sa valorificam flota veche de autoturisme ca avans la contractul de leasing. Cheltuiala va fi asadar una minima, nu stim acum insa ce valoare va avea contractul de leasing. De aceea, nu pot oferi o suma", a spus Claudiu Saftoiu.

El a adaugat ca "cea mai veche masina pentru achizitia de tip buyback este din 1993, iar cea mai noua, din 2006".

"Necesitatea schimbarii parcului auto este una stringenta cu atat mai mult cu cat costurile de intretinere sunt din ce in ce mai mari pe masura ce uzura morala creste", a explicat Claudiu Saftoiu. El a precizat ca SRTv a incercat mai intai sa vanda masinile iesite din uz catre salariati, insa fara rezultate.

Potrivit lui Saftoiu, dupa ce firma Tehnoconcept Expert SRL va evalua valoarea parcului auto activ al TVR, va putea fi initiat procesul de cerere de oferta pentru cumpararea masinilor.
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 1964 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Dupa atata munca cu datul angajatilor afara,

Saftoiu isi ofera acum drept relaxare un ciubuc care sa-i rotunjeasca averea. Cu atata amar de autoturisme, nu pot insa sa nu ma intreb: RTV mai este post de televiziune sau a devenit o firma de transport persoane cu banii platiti de noi pentru abonamente?

 

Si una si alta. In plus, o *** de muls

pentru cei aflati la putere, indiferent de numele lor.
Acolo, la TVR, s-a furat Revolutia din 1989.
Tot acolo, acum, se fura din banii nostri.
In opinia mea, Saftoiu nu e in stare sa conduca un chiosc de ziare, daramite ditamai televiziunea.
E un sac de paie in spatele caruia se ascund, cu siguranta, adevaratii snapani.

partidul te vrea tuns roacare

"El a adaugat ca "cea mai veche masina pentru achizitia de tip buyback este din 1993, iar cea mai noua, din 2006".

Cam vechi masinile astea, hai ca alea din 2006 pot sa mai inteleg desi poti sa te alegi cu niste jafuri omorate, dar automobile din 1993? pai alea sunt deja niste jafuri obosite.
Si de ce are nevoie tvr de 150 de autoturisme? Este firma de taxi?

Cred ca nea Saftoiu are un prieten care a ramas cu multe jafuri aduse de cei ce nu le-au mai platit ratele si acum face un gest caritabil si il scapa de ele.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor