Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

TVR anuleaza a doua oara concursul pentru sefia stirilor

Marti, 20 Martie 2012, ora 09:04
1149 citiri
TVR anuleaza a doua oara concursul pentru sefia stirilor
Foto: Arhiva

Televiziunea publica anuleaza, a doua oara, concursul pentru ocuparea postului de director al Directiei Emisiunilor Informative si Sport.

Alexandru Lazescu, presedinte-director general al Televiziunii Romane, a anuntat ca aceasta decizie a fost luata pentru a nu exista riscul ca organizarea competitiei sa fie contestata, potrivit Jurnalul National.

Televiziunea publica anunta, pe 3 februarie, organizarea unui nou concurs pentru ocuparea postului de director al Directiei Emisiuni Informative si Sport din TVR, ramas liber dupa ce mandatul Rodicai Culcer la sefia Stirilor TVR a incetat.

TVR asteapta un nou sef la Stiri - Vezi primii candidati

Termenul pentru inscrierea la concurs pentru ocuparea postului de director al Stirilor TVR a fost prelungit pana pe 28 februarie, in conditiile in care dosarele depuse pana la termenul initial, 17 februarie, nu au fost complete.

"Toti cei care s-au inscris in termenul initial nu sunt eligibili, nu au o experienta de conducere in mass-media de minimum 3 ani. Noi am prelungit perioada pentru ca cei inscrisi sa poata aduce documente care sa probeze ca au aceasta experienta si sa fie eligibili, pe de o parte, si in eventualitatea ca s-ar mai fi putut inscrie si alte persoane, pe de alta parte. Insa am constatat ca exista un risc destul de mare de contestare a concursului, apropo de prelungirea termenului de inscriere", a declarat Alexandru Lazescu pentru Mediafax.

Anuntul pentru organizarea unui nou concurs pentru ocuparea acestui post va fi facut in zilele urmatoare, pe site-ul institutiei.

Nu este pentru prima oara cand TVR anuleaza concursul. Pe 19 ianuarie, reprezentantii postului public de televiziune au anulat competitia deja demarata pentru ca etapa finala - interviul - nu s-a putut tine.

Care sunt probele si trebuie sa contina dosarul

Probele de concurs vor fi: notarea proiectului managerial (proba eliminatorie), un test de limba engleza si un interviu final. Candidatii preselectati in urma depunerii dosarelor vor fi contactati in vederea efectuarii evaluarii psihologice.

Potrivit site-ului tvr.ro, cei interesati de sefia Stirilor la televiziunea publica trebuie sa prezinte la inscriere un proiect managerial specific postului, in care isi vor expune viziunea manageriala asupra functionarii Directiei Emisiuni Informative si Sport plecand de la doua coordonate: adaptarea functionarii Directiei la un flux continuu de informatii furnizate TVR Info, cu acoperirea, totodata, a jurnalelor sustinute pe celelalte canale SRTv, in acord cu evolutiile tehnologice de ultima ora, si relatia Directiei cu celelalte structuri functionale din SRTV.

In cursa pentru sefia stirilor TVR au mai intrat doi pretendenti - vezi cine

Responsabilitatile noului director vor fi planificarea, organizarea si coordonarea activitatilor desfasurate in cadrul Directiei Emisiuni Informative si Sport.

Rodica Culcer a condus Stirile TVR din 2005. Ea a fost desemnata castigatoare a concursului organizat in august 2005 de Televiziunea Romana pentru ocuparea postului de director.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#concurs stiri TVR, #concurs loc vacant Rodica Culcer, #sef stiri TVR , #TVR