TVR da in judecata Federatia Jurnalistilor, Ministerul Muncii si Patronatele presei

Vineri, 07 August 2015, ora 14:33
2016 citiri
TVR da in judecata Federatia Jurnalistilor, Ministerul Muncii si Patronatele presei
Foto: Arhiva/Ziare.com

TVR a actionat in judecata FRJ MediaSind, Ministerul Muncii, Patronatele presei, invocand "incetarea existentei si a efectelor" contractului colectiv de munca, anunta MediaSind, care spune ca demersul facut sub semnatura lui Stelian Tanase are ca scop sustragerea de la plata unor drepturi salariale.

Situatia dezastruoasa de la TVR, pe masa institutiilor europene

Societatea Romana de Televiziune, sub semnatura presedintelui-director general Stelian Tanase, a directorului Departamentului Juridic, Marin Drumcea, si a avocatei Stefania Dutu, a actionat in judecata Federatia Romana a Jurnalistilor MediaSind, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Patronatul Presei din Romania - ROMEDIA si Uniunea Nationala a Patronatului Roman - UNPR, invocand "incetarea existentei si a efectelor" contractului colectiv de munca unic la nivel de ramura mass-media (CCM), potrivit unui comunicat MediaSind.

Totodata, reclamantii solicita instantei sa constate "nulitatea eventualelor acte prin care s-a stabilit prelungirea existentei si efectelor CCM Mass-media, dupa termenul de 24 de luni, cu deosebire a actului aditional nr. 2 din 14.04.2008 si a actelor aditionale urmatoare acestora".

Documentul a fost depus la Tribunalul Bucuresti Sectia a VIII-a Conflicte de Munca si Asigurari Sociale pe 29 iunie.

FRJ MediaSind sustine ca demersul SRTV este unul "fortat, abuziv si tardiv", intrucat aceeasi speta a fost judecata si in cazul Radioului Public (SRR), institutie care, prin semnatura presedintelui-director general Ovidiu Miculescu, a solicitat acelasi lucru, si anume ca instanta sa constate incetarea valabilitatii CCM din Mass-Media.

In cazul Radioului Public, atat Tribunalul Bucuresti, prin sentinta civila nr. 10967 din 20.11.2014, cat si Curtea de Apel Bucuresti, prin decizia civila nr. 2326 din 16.06.2015, au respins cererea SRR, constatand valabilitatea CCM din Mass-Media pana pe 14 ianuarie 2014. Decizia este definitiva si irevocabila.

Situatia dezastruoasa de la TVR, pe masa institutiilor europene

MediaSind spune ca, prin aceste actiuni, sefii SRR si SRTV urmaresc sa nu le plateasca salariatilor celor doua institutii drepturile prevazute in CCM din Mass-Media, fiind vorba, in special, de sporul de fidelitate in cuantum de 25% din salariul de baza lunar, castigat deja in instanta pentru o parte dintre salariati de Sindicatul 2002 din SRTV si solicitat in cadrul mai multor actiuni introduse in justitie de Sindicatul Unit al Salariatilor - Radio Romania, ambele organizatii fiind afiliate la Federatia Cultura si Mass-Media FAIR-MediaSind.

#TVr poces FRJ MediaSind, #TVR proces Ministerul Muncii, #TVR proces patronatele presei, #TVR procese , #TVR