TVR: Reangajarea Rodicai Culcer a fost legala

Vineri, 08 Iulie 2011, ora 23:22
1757 citiri
TVR: Reangajarea Rodicai Culcer a fost legala
Foto: Arhiva

Televiziunea Publica subliniaza, intr-un punct de vedere remis presei, ca si-a exprimat deja parerea cu privire la reangajarea Rodicai Culcer, precizand ca acest lucru s-a realizat respectand legislatia in vigoare.

"Conducerea TVR si-a exprimat deja punctul de vedere pe acest subiect: Doamna Rodica Culcer a fost reangajata, respectand legislatia in vigoare, pe un post de realizator, indeplinind, prin delegare, atributiile directorului Directiei Emisiuni Informative si Sport, pana la ocuparea prin concurs a acestui post.

Decizia luata a avut la baza interesul institutiei, avand in vedere faptul ca la nivelul Directiei Emisiuni Informative si Sport exista mai multe proiecte in curs, unele propuse si incepute de doamna Rodica Culcer, care vor fi finalizate in perioada urmatoare", arata reprezentantii postului public de televiziune.

TVR precizeaza ca reangajarea Rodicai Culcer s-a facut in temeiul articolul 83, litera g din Codul Muncii, si ca acesta nu este un caz singular profesionisti de valoare fiind mentinuti in functie pentru o perioada dupa pensionare.

Pe de alta parte, reprezentantii Televiziunii Publice subliniaza ca "politica de angajari este un atribut al managementului, singura conditie fiind respectarea cadrului legal".

Replica TVR vine in context in care reprezentantii Uniunii Social-Liberale (USL) au protestat vineri fata de faptul ca Televiziunea Romana ii asigura Rodicai Culcer un salariu, mentinand-o in calitatea de angajat, desi aceasta beneficiaza de pensie de la stat si ii solicita directorului general al SRTV, Alexandru Lazescu, "sa reintre in legalitate si sa manifeste respect pentru romani".

USL considera ca "in contextul discursului despre austeritate, acesta este un tratament preferential aplicat unui servant al actualei puteri".

"USL atrage atentia asupra abuzului care are loc la TVR, in contextul in care Rodica Culcer si-a pastrat calitatea de angajat, desi a atins varsta legala de pensionare. Este o sfidare la adresa zecilor de mii de pensionari care au fost nevoiti sa isi reduca veniturile din cauza masurii de interzicere a cumulului pensie-salariu. In acest moment, Rodica Culcer incaseaza, din bani publici, si pensie si un salariu deloc mic de la TVR. (...) Acest privilegiu oferit doamnei Rodica Culcer, prin incalcarea legii, vine pe fondul problemelor financiare cu care se confrunta SRTV, nevoita sa-si reduca cheltuielile", se mai arata in comunicatul USL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Rodica Culcer TVR , #TVR