TVR si-a platit datoria, ANAF i-a deblocat conturile

Joi, 30 Iulie 2015, ora 13:21
2528 citiri
TVR si-a platit datoria, ANAF i-a deblocat conturile
Foto: Ziare.com

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a deblocat conturile TVR, dupa ce a platit datoria de 10 milioane de lei.

Presedintele-director general al Televiziunii publice, Stelian Tanase, a declarat pentru HotNews ca datoria a fost acoperita din bani de taxa TV.

"Mai mult, platim si salariile, pana la ultimul leut. Un prost manager, cum a zis domnul Ponta, a rezolvat in 5 zile ce trebuia sa rezolve in 6 luni (...), cat ne asteptam noi sa ne ia pentru a gasi o solutie pentru aceasta problema", a precizat el.

Totodata, Tanase a declarat ca saptamana viitoare Consiliul de Administratie al TVR va rediscuta o decizie recenta de reducere a timpului de lucru pentru angajati, de la 5 la 4 zile pe saptamana.

Fiscul anunta ca a blocat conturile TVR si RATB: Urmeaza si altii!

Protest in curtea TVR, dupa ce Fiscul a blocat conturile televiziunii

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a blocat, pe 20 iulie, conturile Societatii Romane de Televiziune, avand in vedere datoriile pe care TVR le are la bugetul de stat, au declarat, la momentul respectiv, mai multe surse din Televiziunea Romana, pentru Mediafax.

Televiziunea publica inchide TVR News, dupa ce ANAF i-a blocat conturile

A doua zi, ANAF a confirmat, intr-un comunicat, ca a instituit propriri pe conturile Societatii Romane de Televiziune pentru recuperarea datoriilor. ANAF a precizat ca, in perioada urmatoare, va institui popriri pe conturile tuturor marilor contribuabili care inregistreaza datorii catre bugetele de stat, in functie de vechimea arieratelor.

Situatia la TVR, tot mai neagra: Salarii mai mici, program redus si planuri de concedieri colective

Pe de alta parte, Stelian Tanase, presedintele-director general al TVR, a declarat pe 22 iulie, pentru Mediafax, ca Guvernul este vinovat de situatia televiziunii publice, iar blocarea conturilor institutiei de catre ANAF este, de fapt, "o revansa" pe care si-a luat-o premierul Victor Ponta, dupa mai multe editoriale pe care Tanase le-a scris despre acesta. "De mult Ponta e clientul meu (...) Da. A vrut sa-si ia o revansa. Mi-a aratat pisica", a afirmat Tanase.

Protest la TVR: Angajatii au iesit in curte, speriati de reducerea salariilor

De asemenea, Stelian Tanase a spus ca s-a intalnit cu presedintele ANAF, Gelu Diaconu, precizand ca, pana la 1 septembrie, televiziunea publica va plati datoria de 10 milioane de lei, din 2010, din cauza careia au fost blocate conturile televiziunii publice.

Eveniment Quarterly Report

Partidul Socialiștilor Europeni anunță că susține măsurile fiscale luate de guvernul Ciolacu
Partidul Socialiștilor Europeni anunță că susține măsurile fiscale luate de guvernul Ciolacu
Reprezentanţii Partidului Socialiştilor Europeni (PES) au transmis miercuri, 27 septembrie, că susţin „pe deplin decizia Guvernului României şi a PSD de a stabiliza bugetul”....
Cătălin Drulă l-a numit "iepuraș" pe George Simion într-o dispută pe Facebook: "S-a întâlnit tâlharul cu extremistul"
Cătălin Drulă l-a numit "iepuraș" pe George Simion într-o dispută pe Facebook: "S-a întâlnit tâlharul cu extremistul"
Liderul AUR George Simion a încercat să acumuleze capital politic comentând la o postare pe Facebook făcută de președintele USR Cătălin Drulă. Drulă a scris o postare pe Facebook în...
#TVR conturi blocate, #proprire conturi ANAF, #datorii TVR , #TVR