Ziare.com

TVR solicita ANAF esalonarea platilor catre stat

Joi, 24 Mai 2012, ora 20:54

   

TVR solicita ANAF esalonarea platilor catre stat
Televiziunea publica a trimis, joi, Autoritatii Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) o solicitare pentru incheierea unui acord de esalonare a platilor restante catre stat, informeaza reprezentantii Televiziunii Romane.

"Avem convingerea ca intelegerea corecta de ambele parti a situatiei poate conduce la solutii eficiente", se arata in adresa trimisa in atentia presedintelui ANAF, Serban Pop.

ANAF a blocat luni, 21 mai 2011, in totalitate, conturile operationale ale Televiziunii Romane, din cauza datoriilor acumulate - din 2005 pana la finalul lui 2011 - catre bugetul de stat. La finalul anului trecut, acestea erau in valoare de 272.699 mii lei, din care circa o treime sunt penalitati.

Potrivit celor de la TVR blocarea activitatii televiziunii in perioada electorala "pericliteaza insusi rolul televiziunii publice pe piata media, TVR fiind singura televiziune care are obligatia legala de a reflecta campania electorala".

"De asemenea, este pusa in pericol transmiterea iminenta a doua evenimente sportive importante si asteptate de publicul larg: CE de Fotbal si Jocurile Olimpice de la Londra", se arata in documentul citat.

Tot joi, Presedintele - Director General al TVR, Alexandru Lazescu, a avut o intalnire cu jurnalistii si reprezentanti ai societatii civile, pentru a raspunde intrebarilor acestora pe marginea situatiei curente a televiziunii publice, aflata in blocaj financiar.

Lazescu a spus ca o radiografie completa a situatiei financiare istorice a TVR - asa cum ea a fost prezentata public, cu diverse ocazii, sub actuala administratie - va putea fi consultata in perioada urmatoare. Aceasta a fost intocmita de Curtea de Conturi si depusa la Cabinetul PDG al TVR in urma cu doua zile.

"Raportul Curtii de Conturi, care va fi depus la Parlament, confirma in buna parte ceea ce am spus in repetate randuri, cu privire la principalele cauze ale situatiei financiare actuale (ex. contractele cu NBC Universal din 2004-2005 si cu UEFA Champions League, din 2008, n.n.). Este o radiografie corecta facuta de o institutie publica abilitata", a spus Alexandru Lazescu.

Citeste mai multe despre TVR ANAF esalonare datorii
Sursa: rNews

Articol citit de 1093 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

TVR solicita ANAF esalonarea platilor catre stat

Iar noi solicitam esalonarea abonamentului catre TVR...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor