Ziare.com

TVR strange cureaua: Taie din salarii 25% si reduce programul la 6 ore pe zi

Miercuri, 14 Mai 2014, ora 18:34

   

TVR strange cureaua: Taie din salarii 25% si reduce programul la 6 ore pe zi
Conducerea Societatii Romane de Televiziune (SRTv) vrea sa reduca timpul de lucru al angajatilor institutiei de la 8 la 6 ore pe zi si castigurile salariale ale acestora cu 25%, au declarat surse din TVR.

Dragos Bocanaciu, presedintele Sindicatului pentru Unitatea Salariatilor TV din TVR (SPUSTV), principalul sindicat din SRTv, a confirmat ca exista o astfel de idee in TVR, care, "din punct de vedere al calitatii, este foarte paguboasa".

El a precizat ca aceasta idee a fost discutata "nu foarte concret" in Comitetul Director al TVR si nu a fost luata in discutie inca in Consiliul de Administratie al Televiziunii Romane.

TVR concediaza aproape 700 de angajati de la 1 februarie

"Eu am spus in discutiile pe care le-am avut cu membrii Comitetului Director si cu alti oameni din Televiziunea Romana ca este o masura care, din punct de vedere al calitatii, este foarte paguboasa, in sensul ca reducerea castigurilor salariale cu 25% ii va demotiva pe oameni rau de tot si nu va avea decat un efect groaznic din punctul de vedere a ceea ce se vede pe post, un lucru pe care noi nu ni-l permitem", a spus Dragos Bocanaciu.

El a mai spus ca sindicatul pe care il conduce nu o sa fie niciodata de acord cu o astfel de "decizie paguboasa". "Noi refuzam sa acceptam asa ceva, nici nu ne gandim sa fim de acord cu asa ceva (...) Eu sper sa se renunte la aceasta idee pentru ca este o idee care nu va face decat sa creasca starea de tensiune in interiorul TVR. Este o masura cu care sindicatul nu o sa fie niciodata de acord", a spus Bocanaciu.

Angajatii vor vor fi "demoralizati" de reducere programului

Surse din TVR au declarat ca intentia vizeaza in principiu toate zonele din Televiziunea Romana si ar urma sa ii afecteze din acest an pe toti angajatii.

"Din punctul meu de vedere, nu se poate implementa nicaieri, pentru ca unui om, daca ii reduci programul de lucru la 6 ore, el automat se va demoraliza si nu va mai lucra. Daca se aplica o astfel de masura, oamenii de valoare nu o sa o accepte, s-ar putea sa pierdem din ei", a spus, insa, Dragos Bocanaciu.

Aceste aspecte au fost analizate si in sedinta Comitetului Director al TVR de marti, la care a participat si Stelian Tanase, directorul general interimar al Televiziunii Romane.

Acesta nu a putut fi contactat pana la momentul difuzarii acestei stiri.

In anul 2013, TVR a fost marcat de procesul de concediere colectiva. Astfel, in urma selectiei de personal din 2012, la inceputul anului 2013 au fost concediati 619 angajati.

Intr-o conferinta de presa din 5 martie, Stelian Tanase, directorul general interimar al TVR, a declarat ca numarul de angajati inainte de restructurarea care s-a facut anul trecut in Societatea Romana de Televiziune era de 3.149 (numar de posturi 3.236).

Stelian Tanase a mai spus ca, dupa restructurare, TVR a avut 2.535 de angajati (2.450 de posturi).

Pe langa concedierea colectiva din TVR, din televiziunea publica au mai iesit angajati in mod "natural", pensionandu-se sau parasind institutia din propria vointa.

Concedieri in masa la TVR

Insa, in urma restructurarii, TVR este implicat in circa 300 de procese cu fosti angajati, din care 15% s-au pierdut in prima instanta. "Toate sunt in recurs, nu avem sentinte definitive (in aceste procese, n.r.) ", a spus Stelian Tanase.

Restructurarea s-a facut in timpul fostului consiliu de administratie al TVR, care era condus la momentul respectiv de fostul presedinte-director general Claudiu Saftoiu.

Stelian Tanase, care a fost numit director general interimar al TVR pe 20 decembrie 2013, a spus ca nu are in vedere sa faca alte concedieri in Televiziunea Romana.

Pe de alta parte, potrivit raportului de activitate al TVR pe anul trecut, SRTv a cheltuit cu personalul 182,9 milioane de lei in 2013, aceasta suma fiind cu 2,71% mai mica fata de anul 2012.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 2422 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Dar tarifele

nu le taie?

 

Adica o sa platim abonamentul cu 25% mai putin

I like it

@VisOnAir

- cu 25% , mai mult !

Asta CA....ASTA

Ar fi fost interesant de aflat cati angajati are ,care este salariul maxim si cel minim pe la domniile lor.

 

@vestala

- la maxim e fara limite , plus colaborarile ! doamna cu memorialu' durerii , pleca cu sute de milioane pe luna , shi-l avea shi pe fisu' angajat ! se zice ca daca te duci in fatza corpului principal shi strigi "mama" ies cateva sute de capete la ferestre ! :o(((


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor