TVR, un lenes obedient si falit (Opinii)

Joi, 21 Aprilie 2011, ora 01:09
2609 citiri
TVR, un lenes obedient si falit (Opinii)
Foto: exclusivnews.ro

Cata performanta se ascunde in spatele acestui colos monstruos! De ce e lenes TVR? In primul rand, pentru ca nu munceste pentru banii pe care-i castiga. Ca un urias cu picioare de lut, TVR a ajuns in situatia de a se tari in genunchi, cheltuindu-ne in nestire banii si oferindu-ne in schimb nimic. Un nimic insa in valoare de 39 de milioane de euro, atat cat reprezinta pierderile televiziunii nationale pe anul 2010. Pana la urma, nici nu-i mult.

Si apoi, nu merita toti banii toate super-productiile transmise de TVR? Emisiunile inchinate marilor realizari ale actualei Puteri, documentarele stiintifice despre spectaculoasa "Tara fluturilor" sau neutrele materiale despre patria lenesilor neproductivi - toate aceste realizari de geniu trebuie sa coste pe masura audientelor pe care le inregistreaza TVR. Iar daca vorbim despre raportul costuri, investitii si cheltuili, atunci TVR este liderul de piata. Nu la audienta, pentru ca televiziunea nationala generalista a fost depasita de ambele televiziuni de stiri (de nisa), Realitatea Tv si Antena 3, si se afla in cadere libera pe locuri cinci - sase.

Pentru cine cunoaste cat de cat modul in care functioneaza TVR, cum sunt angajati oamenii si care sunt relatiile dintre acestia, care sunt prioritatile si scopurile muncii lor, care sunt standardele si asteptarile lor, atunci gaura de aproape 40 de milioane de euro la bugetul tarii nici macar nu e cine stie ce. Inca se poate si mai mult, inca e loc de si mai grav. Nu face audienta, nu deranjeaza Puterea, intimideaza si tine la distanta Opozitia, isi pierde valorile nationale pe care ar trebui sa le reprezinte, insa inghite tot mai multi bani. Din banii nostri, ca sa nu existe dubii.

Nu e usor nici sa ajungi si nici sa lucrezi in TVR. In primul rand pentru ca acolo se intra, in cele mai multe cazuri, doar daca stii pe cineva din "familie", ori daca partidul aflat la un moment dat la putere te "planteaza" in sanul televiziunii. Odata capatuit, evident ca singurul tau scop in viata este acela de a nu- l deranja pe cel care te-a facut "om". In ultimii ani, televiziunea nationala a fost cand la PSD, cand la PNL, iar acum a intrat pe mana PDL. Ce ar trebui sa fie un semnal de alarma sunt chiar pierderile inregistrate de catre TVR. Mai important decat derapajul editorial, decat controlul si presiunile exercitate de catre oamenii de la putere sunt pana la urma banii pe care ii platim si-i vom da pana la ultimul leu pentru a acoperi pierderile record inregistrate.

Pana la urma de ce ar fi o problema atat de grava ca TVR inchide ochii in fata tuturor neregulilor Puterii si ca elogiaza masurile Guvernului si ale presedintelui? Care ar fi problema ca TVR s-a transformat intr-un fel de carciuma plina mereu doar de reprezentantii Puterii, o platforma de propagare a mesajelor guvernantilor? Dincolo de faptul ca toti romanii platesc pentru acest spectacol jenant, mai grav este ca de acolo se infiereaza celelalte televiziuni private pentru modul in care ele considera sa isi faca politica editoriala, totusi, pe banii lor.

Vi-l mai aduceti aminte pe Emil Boc cum il certa in direct pe realizatorul TVR care indraznise sa-i puna o intrebare mai incomoda, comparandu-l cu jurnalistii de la Antena 3 sau Realitatea Tv? Era un alt fel de a spune ca "pe banii mei, nu iti permit sa ma pui in dificultate". Aceasta mentalitate de vataf care dicteaza supusului umil exprima perfect raportul dintre actuala Putere si TVR.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#televiziunea natioanala romana, #Emil Boc prim ministru, #Traian Basescu presedinte Romania, #Partidul Democrat Liberal , #TVR