Un membru CNA nu vrea eliminarea taxei TV, ba chiar sustine cresterea ei

Luni, 28 Decembrie 2015, ora 15:50
2200 citiri
Un membru CNA nu vrea eliminarea taxei TV, ba chiar sustine cresterea ei
Foto: Arhiva Ziare.com

Valentin Jucan, membru al Consiliului National al Audiovizualului (CNA), critica in termeni duri propunerea legislativa depusa in Parlament de 14 deputati si senatori PSD, care prevede eliminarea taxei radio si TV.

Jucan sustine, intr-un comunicat de presa transmis luni Ziare.com, ca initiativa social-democratilor "reprezinta o noua incercare de falimentare a Televiziunii publice si, in prealabil, punerea in genunchi a postului public de televiziune, in fata factorului politic".

"Semnatarii initiativei de modificare a Legii 41/1994, Legea de organizare si functionare a TVR, nu inteleg nici acum faptul ca TVR este un serviciu public, in interesul cetatenilor, care functioneaza dupa un sistem asemanator cu cel din celelalte tari ale Uniunii Europene. Intr-adevar, putem discuta despre calitatea acestui serviciu public, dar este exclusa solutia propusa de parlamentari", a precizat Jucan in documentul citat.

In expunerea de motive, initiatorii au subliniat ca "masura este asteptata (...) in special de cei care vad in taxa radio-tv o masura inechitabila, fiind obligati sa plateasca un serviciu care nu le satisface exigentele".

Valentin Jucan le-a raspuns parlamentarilor spunand ca "acceptarea acestui rationament ar insemna ca masuri similare sa fie adoptate si cu privire la taxa de drum - fiindca drumurile nu sunt la exigentele de calitate dorite, cu privire la contributia la fondul asigurarilor de sanatate - fiindca nici la acest capitol exigentele nu ne sunt indeplinite, sau cu privire la sustinerea indemnizatiilor domniilor voastre - fiindca sunteti departe de a fi responsabili in atributiile pe care le aveti".

Taxa sa fie majorata

Mai mult, acesta a declarat ca sustine propunerea presedintelui-director interimar al TVR, Irina Radu, ca taxa TV sa fie majorata - aceasta fiind singura sursa care poate asigura functionarea TVR -, dar doar in conditiile in care taxa este plafonata la maximum 1% din comisioanele percepute de companiile de electricitate care asigura colectarea taxei TV.

"Ma voi opune total, cu orice mijloace, masurilor pe care doriti sa le adoptati, acestea fiind de natura a submina Televiziunea publica. Totodata ii reamintesc doamnei Irina Radu faptul ca are obligatia de a propune masuri de natura a readuce TVR in serviciul public al interesului romanilor, ultimul draft de modificari legislative initiate de domnia sa nefiind in concordanta cu acest principiu", a precizat Valentin Jucan.

Taxa radio-tv obligatorie ar putea sa dispara - propunere legislativa

Comentariile reprezentantului CNA vin in contextul in care un grup de parlamentari PSD a depus recent o propunere de modificarea a Legii 41/1994 privind organizarea si functionarea Societatii Romane de Radiodifuziune si Societatii Romane de Televiziune, care elimina obligativitatea achitarii taxei radio-tv.

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#eliminare taxa TV Jucan, #propunere eliminare taxa tv , #TVR