Unul dintre angajatii disponibilizati de TVR a facut atac cerebral

Vineri, 01 Februarie 2013, ora 10:38
9505 citiri
Unul dintre angajatii disponibilizati de TVR a facut atac cerebral

Disponibilizarile din TVR fac din nou victime, dupa ce un angajat al televiziunii publice din Targu Mures s-a sinucis in urma aflarii rezultatelor selectiei. Unul dintre angajatii TVR care au fost anuntati ca vor fi concediati a facut atac cerebral.

"Unul dintre colegii disponibilizati fara explicatii ieri a facut atac cerebral. Este regizor de emisie si are 43 de ani. Nu vrem sa ajungem toti, distrusi pe viata, de o nedreptate flagranta", a declarat Clara Margineanu, angajata a TVR din 1995, dar care acum se numara printre victimele disponibilizarilor.

Unul dintre concediatii din TVR: In urma contestatiilor, unele note au crescut spectaculos

Ea ne-a mai anuntat ca cei concediati vor actiona TVR in instanta, unele procese fiind individuale, in timp ce altele colective.

"Se vor invoca intre altele: lipsa oricaror criterii in procesul de selectie, competenta evaluatorilor, tensiunea psihica la care am fost supusi in ultima jumatate de an", ne-a mai spus ea.

Oamenii se plang ca au fost considerati incompetenti fara ca cei din comisie sa le analizeze munca.

"Practic, am fost considerati incompetenti. Am vazut ca o parte dintre emisiunile mele sunt postate on-line. Slava Cerului! Poate asa le vor vedea si cei care ne decid destinele, pana acum nu i-a interesat munca noastra. Va dau exemple: portretul scriitorului Vasile Andru, un om care a cercetat sfintii din Carpati si care are solutii intru regenerarea spirituala si optimizarea Romaniei. Portretul cineastului Ioan Carmazan.

Un film despre Demeter Andras, actor, fostul director al Teatrului Maghiar din Timisoara, fostul PDG al Radioului Public. Nu stiam atunci ca va deveni consilierul domnului presedinte Saftoiu si membru in Consiliul de Administratie al TVR. Dar daca a postat emisiunea pe blogul personal, ma gandesc ca i-a placut. E drept, domnia sa nu a fost in comisiile de evaluare...", a spus Clara Margineanu.

Cei cu salarii "nesimtite" nu au fost disponibilizati

Fosta angajata a TVR a adus in discutie asa zisele salarii "nesimtite" din TVR, despre care spune ca exista, dar ca cei care le primesc nu se numara printre cei care urmeaza sa paraseasca Televiziunea Romana.

"S-a vorbit mult despre salariile nesimtite si nepotismul din TVR. Poate ca au existat, dar nu reprezentantii acestor categorii au fost disponibilizati. Va spun numele unor colegi pe care ii cunosc, de care sunt apropiata, ne-am intersectat in traseul profesional si care acum sunt dati afara: Ioana Alexandru, Ilinca Belciu, Adrian Banuta, Ilinca Ciobanu, Ileana Baja, Carmen Dancescu, Radu Danila, Radu Vaida.

In mare parte au realizat emisiuni culturale, de spiritualitate. Nu suntem vedete, suntem insa si noi dintre cei care au facut sa existe segmentul demn, smerit si eficient al Televiziunii Romane. In presa au aparut doar numele sonore ale celor disponibilizati, era firesc, dar se stie ca popularitatea nu este intotdeauna direct proportionala cu valoarea", ne-a mai spus ea.

In ciuda faptului ca rareori au vazut sticla, dupa cum spune Clara Margineanu, sunt oameni care isi iubesc meseria, dar carora in ultimele luni li s-a luat dreptul de a munci.

"Mare pacat ca in loc sa realizam emisiuni, vom face procese, continuand haosul si tensiunea. Imi doresc sa mi se ofere o singura data sansa, de a realiza o emisiune-portret in dialog, pe un program si la ora de audienta. Promit sa fiu producator, realizator, reporter si documentarist, asa cum am procedat si pana acum.

Nu voi citi de pe foi si nu imi va sufla nimeni intrebarile in casca. Televiziunea nu va plati costuri pentru locatie si nici invitatul nu va primi onorariu (cum de altfel ar fi normal)... Risca cineva? Am spus acest lucru pentru ca emisiunile realizate de mine si de cei ca mine au avut costuri de productie minime. Despre ce fel de economie vorbim oare?", a continuat Clara Margineanu.

"In momente ca acestea vezi cine iti este prieten. Iar surprizele sunt colosale"

"E adevarat, nu avem pile, nici relatii. Avem prieteni, dar uneori nu mai stim cine sunt acestia. In momente ca acestea, descoperim... Suntem modesti, dar nu cretini. Cum oare au obtinut note foarte mari la evaluare persoane care nu au lucrat o zi in Televiziunea Romana, nu au filmat un singur cadru si ma indoiesc ca stiu unde se afla grupurile de montaj...

Nici acum nu se stie de la ce punctaj in sus au ramas cei care au ramas... Cateva persoane s-au crezut atotputernice. Au pus etichete pe oameni ca pe borcane. Tragic destin", a mai spus ea, mentionand ca spera ca "inima Televiziunii Romane se chinuie sa bata in continuare... Si totusi sunt dintre cei care spera ca intr-o zi vor reveni sa isi continue emisiunile. Cu costuri minime, cu economie, cu drag de tot ce este frumos in aceasta lume".

Noua organigrama a SRTv

Noua organigrama a Societatii Romane de Televiziune (SRTv) devine operationala de vineri si contine 2.450 de locuri de munca, cuprinzand si un numar de 55 de cazuri sociale.

#angajat TVR atac cerebral, #angajati TVR disponibilizati, #disponibilizati TVR , #TVR