Adrian Sarbu isi inchide ziarele locale?

Marti, 09 Iunie 2009, ora 16:38
3361 citiri
Adrian Sarbu isi inchide ziarele locale?
Foto: Gandul

Dupa ce a devenit, la inceputul acestui an, presedinte si Chief Operating Officer al Central European Media Enterprises, Adrian Sarbu, mai cunoscut pe plaiurile mioritice drept patronul ProTV, s-ar fi decis sa inchida cele cinci ziare locale care ii apartin, prin societatea Publimedia.

Publimedia este compania prin care Adrian Sarbu isi deruleaza majoritatea operatiunilor de presa scrisa (cu exceptia "Gandul", care e editat de Crucisatorul SRL).

Editiile Bihoreanul, Clujeanul, Ieseanul, Banateanul si Sibianul ar putea fi inchise in urmatoarea perioada. Informatia a fost lansata de Dragos Stanca, pe blogul sau, si confirmata de Iulian Comanescu si de Pagina de Media.

Pe de alta parte, Gruia Ursu, redactor-sef "Ieseanul", a declarat pentru "Adevarul": "Nu am fost informati oficial de inchiderea ziarului. Cu siguranta, insa, noi vom aparea pe piata luni."

Cert este ca una din cele trei retele de presa locala din Romania va disparea de pe piata, in cazul in care informatia publicata marti se confirma.

Contactata telefonic de Ziare.com, Cosmina Noaghea, director general al Publimedia International, a precizat ca inca nu s-a luat nici o decizie legata de inchiderea celor cinci ziare locale.

"Examinam mai multe variante, iar aceasta este una dintre ele. Atunci cand vom decide, va fi publicat un comunicat oficial", ne-a declarat Cosmina Noaghea.

Potrivit BRAT, Banateanul are un tiraj de aproximativ 5.000 de exemplare (cifre raportate pentru anul 2008 - N.R.), Bihoreanul de aproximativ 3.500, Clujeanul de 4.800 (raportat pentru primul trimestru din 2009), Ieseanul - 2900 in 2009, iar Sibianul, 2.800 de exemplare (cifre raportate pentru 2008).

Ziarul "Banateanul" a ramas doar in varianta print in luna decembrie si mai are, potrivit Adevarul, numai doi angajati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Adrian Sarbu, #Sarbu ziare locale, #Publimedia International , #ziare locale