Medicul Marian Gașpar din Timișoara nu scapă din arest. Renumitul chirurg, acuzat că a luat mită de la mai mulți pacienți

Joi, 27 Octombrie 2022, ora 17:10
3747 citiri
Medicul Marian Gașpar din Timișoara nu scapă din arest. Renumitul chirurg, acuzat că a luat mită de la mai mulți pacienți
Marian Gașpar ar fi primit sume cuprinse între 100 și 2000 euro de la șase pacienți FOTO opiniatimisoarei.ro

Magistraţii Curţii de Apel Timişoara au respins joi, 27 octombrie, contestația șefului Secţiei de Chirurgie Cardiovasculară a Institutului de Boli Cardiovasculare (IBCV) din Timişoara, Marinică (Marian) Gaşpar, la decizia de prelungire a arestului preventiv.

Astfel, medicul, acuzat de luare de mită, rămâne în arest preventiv până pe 25 noiembrie.

Soluţia CAT pronunţată în Camera de consiliu este definitivă.

”Nefondat. Respinge contestaţia formulată de inculpatul Gaşpar Marinică împotriva încheierii nr.148/DL/21.10.2022 a judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Timiş, pronunţată în dosarul nr.4483/30/2022, ca nefondată. (...). Obligă inculpatul la plata sumei de 400 lei cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 27.10.2022”, arată portalul Curții de Apel.

Pe 21 octombrie, Tribunalul Timiş a admis propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive, formulate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş împotriva chirurgului de la IBCV Timişoara.

”Dispune prelungirea măsurii arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 27 octombrie până la data de 25 noiembrie inclusiv, faţă de inculpatul Gaşpar Marinică, cercetat pentru presupusa săvârşire a infracţiunii de luare de mită în formă continuată (6 acte materiale). (...). Respinge solicitarea inculpatului, personal şi prin avocaţi aleşi, de luare faţă de acesta a unei măsuri preventive mai blânde. Respinge excepţiile invocate de inculpat, prin apărători aleşi, referitoare la necompetenţa materială a Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş şi necompetenţa teritorială a organelor de cercetare penală menţionate. (...). Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare”, arăta încheierea Tribunalului Timiş.

Marian Gaşpar a fost reţinut în septembrie de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, care au dispus începerea urmăririi penale pentru luare de mită în formă continuată (6 acte materiale).

În fapt, s-a reţinut că în perioada 19 - 26 septembrie, în calitate de medic - şef Secţie Cardiologie, în cadrul unei unităţi spitaliceşti din Timişoara, în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul ar fi pretins, indirect şi primit, de la şase pacienţi sau de la aparţinători ai acestora, sume de bani, în lei sau în valută, cuprinse între 100 euro şi 2.000 euro, în legătură cu activitatea desfăşurată conform atribuţiilor de serviciu - arăta un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş.

Citește și:
De ce se opune Dominic Fritz gratuităților în noile autobuze electrice din Timișoara: „Nu există gratuit, cineva trebuie să plătească”
De ce se opune Dominic Fritz gratuităților în noile autobuze electrice din Timișoara: „Nu există gratuit, cineva trebuie să plătească”
Primarul Timișoarei, Dominic Fritz (USR), se opune vehement ideii lansate de subprefectul de Timiș, Sorin Ionescu (PSD), ca timișorenii să poată circula gratuit cu noile autobuze electrice...
Ce a făcut echipa românească de volei în returul finalei Challange Cup
Ce a făcut echipa românească de volei în returul finalei Challange Cup
Echipa de volei feminin CSM Lugoj a pierdut miercuri, la Timişoara, trofeul Challenge Cup, după ce a fost învinsă de formaţia italiană Reale Mutua Fenera Chieri şi în manşa retur din...
#medic arestat, #Timisoara, #chirurg, #marian gaspar, #luare de mita , #stiri juridice
Comentarii