Medicul care a operat-o pe Alexia, tânăra care a suferit amputația de mâini: ”Este singura replantare bilaterală de brațe realizată în Europa vreodată”

Autor: N.G.
Sambata, 31 Decembrie 2022, ora 19:10
6588 citiri
Medicul care a operat-o pe Alexia, tânăra care a suferit amputația de mâini: ”Este singura replantare bilaterală de brațe realizată în Europa vreodată”
Medicul Sidonia Susanu FOTO Facebook

Medicul care a coordonat intervențiile chirurgicale realizate în cazul Alexiei, adolescenta cu ambele brațe amputate într-un accident auto de autocar produs la Pașcani, a adresat un mesaj public de mulțumire pentru susținere.

În mesaj, dr. Sidonia Susanu spune că aceasta a fost sigura replantare bilaterală de brațe realizată vreodată în Europa.

Mesajul transmis de medicul Susanu:

La braț cu Alexia în Noul An!

Dragi prieteni,

Va mulțumim tuturor pentru susținerea extraordinară pe care ne-ați oferit-o în ultimele două săptămâni, pentru gadurile voastre și mesajele de încurajare și apreciere!

Suntem cu toții fericiți că azi Alexia, fetiță căreia i-au fost replantate brațele a putut pleca acasă fericită la familia ei.

După un număr de 7 intervenții chirurgicale, cumulând mai bine de 50 de ore, echipa noastră a realizat singură replantare bilaterală de brațe raportată la nivelul Europei vreodată, și a două din lume.

Aș vrea să mulțumesc tuturor colegilor care au făcut parte din această minunată echipă:

Dr Mara Popescu

Dr Daniela Botez

Dr Bogdan Caba

Dr Iannis Gardikiotis

Dr Roxana Crețu

Dr Romică Rusu

Dr Andrei Ivan

Dr Lavinia Ionescu

Dr Veaceslav Cuciuc

Dr Tudor Ciobanu

Dr Dana Horobet

Dr Mimi Fermesanu

Tuturor colegilor asistenți medicali, infirmiere și brancardieri care și-au oferit profesionalismul, dedicarea și răbdarea în efortul comun de a ajută un copil în suferință! Tuturor va transmit felicitările și mulțumirile mele, v-am simțit în această perioada dedicați și uniți că într-o singură ființă!

Va urez tuturor un An Nou minunat!

#medic, #sidonia susanu, #Iasi, #brate, #remplatare, #Alexia, #tanara, #accident , #spital