Cazul medicilor acuzați că implantau pacienților dispozitive medicale preluate de la cadavre, în presa internațională

Duminica, 19 Februarie 2023, ora 11:41
5118 citiri
Cazul medicilor acuzați că implantau pacienților dispozitive medicale preluate de la cadavre, în presa internațională
Cazul medicilor acuzați că au implantat dispozitive medicale preluate de la morți, în presa internațională FOTO The Guardian

Cazul medicilor din Iași, Neamț și Brașov, acuzați că ar fi montat pacienților dispozitive medicale luate de la persoane moarte a fost preluat și de presa internațională. Știri despre această anchetă șocantă au fost publicate de Reuters, Independent sau The Guardian.

Agenția de presă Reuters relatează că „sistemul de sănătate din România este unul dintre cele mai puțin dezvoltate din Uniunea Europeană și a fost afectat de corupție, ineficiențe și management politizat”. Totodată, a mai fost precizat și faptul că România a reușit construirea unui singur spital în 30 de ani, dar și că zeci de medici și asistente au emigrat în alte țări UE.

Publicația britanică Independent arată că în urma anchetei procurorilor din România care implică cinci medici acuzați că ar fi folosit sute de implanturi medicale extrase de la pacienți decedați, scrie euronews.ro.

”Unul dintre cei cinci medici, care lucra la un spital din Iași, oraș din estul României, a fost plasat în arest preventiv până la finalizarea anchetei, fiind acuzat de abuz de putere și luare de mită, au precizat procurorii într-un comunicat. Aceștia au declarat că medicul anonim a supravegheat o rețea de alți patru medici care i-au furnizat implanturi cardiace extrase de la pacienți decedați, fără aprobarea prealabilă a acestora sau a familiilor lor”, notează și publicația The Guardian.

Sâmbătă, liderul grupării, medicul cardiolog Dan Tesloianu, a fost arestat preventiv printr-o decizie a Tribunalului București.

De asemenea, procurorii precizează că au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de cinci medici din Iaşi, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită, precum şi efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de alte patru persoane fizice, având calitatea de pacienţi ai unui spital din municipiul Iaşi, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită.

Eveniment Quarterly Report

Mesajul sfidător transmis de Dumitru Buzatu din închisoare. Ce face baronul PSD după gratii
Mesajul sfidător transmis de Dumitru Buzatu din închisoare. Ce face baronul PSD după gratii
Dumitru Buzatu a fost prins în flagrant de DNA în timp ce primea mită 1,25 milioane de lei, respectiv 250.000 de euro. Tribunalul Vaslui a decis sâmbătă ca acesta să fie arestat preventiv...
Gigi Becali, nervos în cazul Buzatu: "Știți ce m-a deranjat mai mult decât mita?"
Gigi Becali, nervos în cazul Buzatu: "Știți ce m-a deranjat mai mult decât mita?"
Gigi Becali a comentat în stilul caracteristic despre cazul Dumitru Buzatu, președintele PSD al Consiliului Județean Vaslui care în cursul zilei de vineri a fost prins în flagrant de către...
#medici, #dispozitive medicale, #medic arestat, #mita , #coruptie