Medicii care au lăsat un copil născut înainte de termen să moară într-un morman de cârpe. Asistenta l-a găsit dimineața prea târziu

Marti, 28 Martie 2023, ora 21:15
9247 citiri
Medicii care au lăsat un copil născut înainte de termen să moară într-un morman de cârpe. Asistenta l-a găsit dimineața prea târziu
Medicii din Câmpina judecați pentru abuz în serviciu pentru că nu au acordat asistență medicală unui copil născut prematur

Judecătoria Câmpina a rămas în pronunțare în dosarul medicilor din Spitalul Municipal Câmpina (SMC) acuzați că au lăsat să moară fără asistență medicală un copil născut prematur.

Cristinel Tironică Onu, ginecolog, şi Simona Nicoleta Brânzea, pediatru, au fost deferiți justiției pentru abuz în serviciu, urmând să afle verdictul instanței, miercuri, 29 martie 2023.

Un caz similar a fost descoperit în toamna anului trecut la maternitatea Polizu din Capitală, unde autoritățile îl cercetează pe medicul Florian Robe. Acest medic este acuzat că ar fi lăsat copiii născuți prematur ”să moară sau îi omora chiar el pentru a nu mai ocupa un loc în incubator”, arată avocatul Adrian Cuculiș.

Spre deosebire de cazul de la Câmpina, medicului de la maternitatea Polizu i se aduc acuzații mult mai grave, Parchetul București făcând cercetări pentru tentativă de omor calificat prin cruzimi, nu doar de abuz în serviciu, așa cum sunt acuzațiile în dosarul doctorilor Brânzea și Onu Tironică.

Cristinel Tironică Onu, ginecolog, şi Simona Nicoleta Brânzea, pediatru, au fost reclamați că au lăsat să moară un copil născut prematur, la 24 de săptămâni, fără să-i acorde îngrijiri medicale.

Copilul, un băiețel, s-a născut în noaptea de 29 septembrie 2018, în jurul orelor trei dimineaţa, şi a supraveţuit până a doua zi seara, în jurul orelor 20.00. Mamei i s-a spus că a născut un copil mort și chiar i s-a cerut acordul pentru incinerarea copilului, fără ca femeia să fie informată că în realitate bebelușul ei trăiește.

Medicii de gardă în acea noapte, Onu și Brânzea, nu au intervenit pentru a-i acorda copilului asistență medicală, chiar și în condițiile în care bebelușul cântărea 500 de grame cu slabe șanse să supraviețuiască. Acesta a fost pus într-un sac, iar unei asistente i s-a cerut să-l ducă la morga spitalului. Femeia a refuzat să respecte ordinul superiorilor când a văzut că bebelușul dă semne de viață.

A lăsat sacul pe un pat din salon și l-a acoperit cu un scutec. Totul a fost descoperit la schimbarea de gardă, când cealaltă echipă de medici a intrat la program. Bebelușul care încă prezenta semne vitale a fost preluat și dus într-un incubator, dar a mai supraviețuit doar câteva ore.

Conducerea spitalului a decis atunci să facă plângere penală, iar pe numele medicilor Cristinel Tironică Onu și Simona Nicoleta Brânzea a fost deschis dosar penal pentru abuz în serviciu.

Dosarul a fost trimis în instanță, la Judecătoria Câmpina, pe 24 iunie 2020, unde a rămas în procedură de cameră preliminară până în data de 19 aprilie 2022.

Judecata pe fondul cauzei s-a finalizat în data de 14 februarie 2023, însă instanța a amânat de patru ori să dea verdictul.

Eveniment Quarterly Report

Asumarea răspunderii Guvernului în Parlament. USR nu depune moțiune de cenzură, dar contestă legea la CCR
Asumarea răspunderii Guvernului în Parlament. USR nu depune moțiune de cenzură, dar contestă legea la CCR
Vicepreşedintele USR Dan Barna a declarat marţi, după angajarea în Parlament a răspunderii Guvernului pe proiectul de lege privind măsurile fiscal-bugetare, că o moţiune de cenzură nu are...
Marcel Ciolacu anunță impozitarea cu 70% a averilor ilicite: ”Vom confisca pe scară largă bunurile provenite din evaziune” VIDEO
Marcel Ciolacu anunță impozitarea cu 70% a averilor ilicite: ”Vom confisca pe scară largă bunurile provenite din evaziune” VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat marţi că Guvernul va creşte masiv amenzile, va confisca pe scară largă bunurile provenite din evaziune şi va impozita cu 70% tot ce înseamnă avere...
#medici, #spital campina, #copil prematur ingrijire Romania, #bebelus mort spital, #abuz serviciu, #Campina , #omor