Doctorii din Suceava își apără colega acuzată de luare de mită de la bolnavii de cancer printr-o scrisoare trimisă judecătorilor

Miercuri, 01 Februarie 2023, ora 10:15
3584 citiri
Doctorii din Suceava își apără colega acuzată de luare de mită de la bolnavii de cancer printr-o scrisoare trimisă judecătorilor
Șefa de la Oncologie a Spitalului Județean Suceava, acuzată de luare de mită FOTO / captură video Monitorul de Suceava

Aproape 100 de doctori din cei 252 de la Spitalul Județean Suceava au semnat o scrisoare de susținere a doctoriței Anca Dumitrovici Ababneh, șefa Secției de Oncologie, cercetată penal pentru luare de mită în formă continuată de la bolnavii de cancer.

95 de medici de la Spitalul Județean Suceava susținîntr-o scrisoare că “eventualele daruri din partea pacienților, dacă într-adevăr acestea există, ar putea reprezenta doar un mic gest de recunoștință din partea acestora, luând în considerare efortul și seriozitatea depuse în salvarea vieților lor. Nu credem că poate fi vorba de luare de mită sau primire de foloase necuvenite”, arată Monitorul de Suceava.

Magistrații de la Curtea de Apel Suceava susțin, în motivarea Curții de Apel Suceava, că orice pacient care oferă bani sau cadouri medicilor din sistemul medical de stat, în legătură cu asistența medicală primită, se expune pe el însuși răspunderii penale pentru infracțiunea de dare de mită.

”În mod similar, medicii din sistemul public de stat care primesc de la pacienți bani sau cadouri, ca o recompensă pentru asistența medicală acordată pacienților, se expun răspunderii penale pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită”, mai precizează motivarea.

#medici, #spital, #doctorita, #suceava, #Suceava spital, #scrisoare, #luare mita , #mita spital