Mihai Chirica, despre cazul medicului care a implantat stimulatoare cardiace luate de la morți. ”Nu aruncăm copilul odată cu apa din baie”

Joi, 23 Februarie 2023, ora 17:01
4022 citiri
Mihai Chirica, despre cazul medicului care a implantat stimulatoare cardiace luate de la morți. ”Nu aruncăm copilul odată cu apa din baie”
Medicul Dan Tesloianu și Mihai Chirica FOTO: Colaj capturi Facebook

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, a declarat joi, 23 februarie, referindu-se la cazul medicului Dan Tesloianu, arestat în dosarul stimulatoarelor cardiace prelevate de la pacienţi decedaţi, că i-a rugat pe medicii ieşeni să-şi prezinte şi succesele, edilul precizând că ”nu aruncăm copilul odată cu apa din baie”.

Edilul a afirmat, într-o conferinţă de presă, că medicina ieşeană merge mai departe şi nu se opreşte la un caz precum cel al medicului Dan Tesloianu, arestat preventiv pentru 30 de zile.

”Şcoala de medicină ieşeană ştie ce are de făcut în continuare. Fiecărui medic care îşi face meseria cum se cuvine nu trebuie să îi fie ruşine să ţină fruntea sus, să-şi vadă de ceea ce ştie că are de făcut, să se apropie de pacient poate cu şi mai multă grijă şi înţelegere şi în cele din urmă să putem merge mai departe”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Totodată, Chirica a afirmat că i-a rugat pe medicii ieşeni să-şi prezinte şi succesele pentru a ridica imaginea şcolii de medicină din Iaşi.

”Am rugat toţi colegii mei din spitale, precum şi din alte instituţii care se ocupă de activitate medicală să-şi prezinte succesele pe care le au la capul pacientului. Este nevoie de un aport general ca imaginea şcolii de medicină ieşene să fie ridicată la suprafaţă. Ce este de făcut acolo să se facă, dar noi trebuie să arătăm românilor că nu aruncăm copilul odată cu apa din baie, ci părţile bune le extragem”, a precizat Mihai Chirica.

Medicul Dan Tesloianu a fost arestat preventiv, dar a contestat măsura

Avocatul său a recunoscut că medicul a folosit dispozitive cardiace de la cadavre, dar a spus că doar încerca să salveze vieți în condițiile în care statul nu ar avea suficiente fonduri pentru astfel de aparate, informații infirmate de autorități.

Alături de Dan Tesloianu mai sunt urmăriți penal pentru complicitate alți 5 medici, dar și 4 pacienți care ar fi dat mită.

#Medicul Dan Tesloianu, #mihai chirica, #stimulatoare cardiace, #morti , #Stiri Mihai Chirica