Cum îți alegi profesorul potrivit pentru copilul tău. "Nu contează doar priceperea meditatorului, ci cât de empatic este"

Marti, 24 Mai 2022, ora 23:03
1870 citiri
Cum îți alegi profesorul potrivit pentru copilul tău. "Nu contează doar priceperea meditatorului, ci cât de empatic este"
Între copil și profesor trebuie să existe o chimie, pentru ca lucrurile să funcționeze FOTO: Unsplash.com

Alegerea profesorului de meditații este un subiect care ar trebui, în primul rând, să fie discutat cu copilul. Este bine să știi ce fel de profesor își dorește, pentru a evita posibile neplăceri în viitor.

Dacă îl vei implica și pe copil în aceste discuții, el va avea un interes mult mai mare pentru meditații. Altfel, este posibil ca acesta să ajungă să dea vina pe profesor dacă nu reușește să facă față materiei sau poate folosi acest lucru ca scuză dacă într-adevar nu o place pe persoana respectivă.

Nu alege singur profesorul de meditații

Asigură-te că este un profesor pregătit. Asta nu înseamnă că trebuie să fie un profesor cu ani și ani de experiență și trebuie să-i ceri diplomele la zi, ci să știi sigur că stăpânește materia cu care îl va ajuta pe copilul tău.

Fă o evaluare atentă a atitudinii acestuia față de copil și decide dacă profesorul pe care îl alegi este suficient de pregătit pentru ceea ce ai tu nevoie.

Urmărește evoluția copilului

Profesorul poate părea capabil la început, însă există scenariul în care copilul stagnează din diferite cauze. Profesorul trebuie să conștientizeze acest lucru și să-l ajute pe copil să depășească impasul. Nu are rost sa pierzi timpul copilului și banii tăi dacă observi ca activitatea lor nu dă rezultate.

Caută un profesor care înțelege scopurile copilului tău. Profesorul poate avea o mulțime de idei, informații și recomandări de aprofundare a unei materii. Totuși, evidențiază-i scopurile copilului și ghidează-l să îl pregătească în direcția dorită.

Meditatorul ar trebui să fie și aproape de casa ta. Dacă este în partea cealaltă a oraşului, o oră jumătate dus, o oră jumătate întors, sunt 3 ore pierdute numai pe transport.

Profesorul potrivit îl alegi în funcție de caracterul copilului

Definiția profesorului potrivit pentru tine este în sine una maleabilă în funcție de caracterul copilului și scopurile pe care le are.

Chiar dacă poate nu îi acorzi destulă importanță, motivația profesorului este esențială. Copiii nu își doresc oameni delăsători și care își pierd imediat interesul și răbdarea.

Mai există și varianta de meditații online. Dacă alegi să găsești un meditator de pe internet, ar fi bine să ai o recomandare. În caz că nu ai, cere-i minim trei referințe, pentru a putea suna să vezi ce ți se explică despre persoana respectivă.

Quarterly Report - Editia 4

Diferența dintre „homeschooling” și „școala de acasă”. Cum s-a ajuns la prima condamnare pentru retragerea de la școala de stat
Diferența dintre „homeschooling” și „școala de acasă”. Cum s-a ajuns la prima condamnare pentru retragerea de la școala de stat
Doi părinți au fost condamnați definitiv de instanțele române, deoarece și-au retras cei patru copii de la școală pentru a face cu ei „homeschooling” (n.r. școală acasă, formă de...
Marcel Ciolacu a ajuns în Turcia. Ce speră să obțină în urma vizitei VIDEO
Marcel Ciolacu a ajuns în Turcia. Ce speră să obțină în urma vizitei VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a fost primit luni, 20 mai, pe Aeroportul Internaţional Esenboga, de reprezentanţi ai autorităţilor din Ankara. El face o vizită oficială în Turcia, la invitaţia...
#meditatii, #mediator, #potrivire, #elevi, #parinte, #caracter , #elevi