Cât costă meditațiile copiilor. Părinţii plătesc chiar mai mult de 2.000 de euro pe an

Luni, 23 Mai 2022, ora 23:15
5445 citiri
Cât costă meditațiile copiilor. Părinţii plătesc chiar mai mult de 2.000 de euro pe an
Peste 60 la sută dintre elevi spun că fac ore suplimentare FOTO: Unsplash.com

Doar unul din trei elevi se simte pregătit pentru examenele de Bacalaureat sau Evaluare Naţională, astfel că peste 60 la sută dintre copii fac meditaţii la cel puţin o materie, o arată un sondaj Salvați Copiii.

Interesul cel mai ridicat, în momentul de față, este pentru elevii de clasa a VIII-a care se pregătesc pentru Evaluarea Naţională. Timpul mediu alocat săptămânal pentru meditaţii este mai mare de două ore.

Pe site-urile de profil, profesorii pun tot mai multe anunțuri, în ultima perioadă. Iată cum sună câteva anunțuri: "Profesor matematică, experiența 25 ani, meditez individual la domiciliul elevilor sau la domiciliul meu."

Cât costă meditațiile la matematică

"Dragi elevi, pentru cei care vor doar rezolvarea temelor, la cererea voastră, am lansat oficial pachetele - TEME MATEMATICĂ - Pentru clasele 0-8: PACHET 1=maxim 3 probleme=20 lei; PACHET 2=maxim 6 probleme=40 lei; PACHET 3=maxim 9 probleme=60 lei;

Pentru clasele 9-12: PACHET 4=maxim 3 probleme=40 lei; PACHET 5=maxim 6 probleme=80 lei; PACHET 6=maxim 9 probleme=120 lei."

"Ofer ore de consultație și pregătire la matematică elevilor ce aparțin claselor 1-8. Meditația se desfășoară exclusiv online. Am experiență 5 ani în învățământ, sunt profesor titular. Vârsta 28 de ani, ceea ce denotă dorința mea de implicare în activitatea cu elevii."

O oră de meditație la matematică costă 40 ron, la domiciliul profesorului. Dacă părintele vrea ca profesorul să meargă acasă la elev, acesta scoate 50 de lei pentru ora de meditație.

Meditațiile, la mare căutare

În ultima perioadă se observă un interes tot mai mare acordat și meditațiilor pentru elevii din clasele primare.

Anunț: "Profesor titular cu studii de specialitate pentru învățământ primar, ofer ajutor teme și meditații la română, matematică si engleză în vederea recuperării materiei, actualizarea și consolidarea cunoștințelor pentru elevii din clasele P-4. În vacanță organizez "Școala de vară".

Astfel de anunțuri sunt cu zecile pe toate platformele de profil din țară, iar calculele arată cam aşa. În mediul rural o oră poate costa 50, chiar 60 de lei. În oraşele mari, suma se poate apropia și de 100 de lei pe şedinţă.

Reamintim că profesorilor le va fi interzis prin lege să facă meditații cu elevii de la clasă. A fost anunțul ministrului Educației Sorin Cîmpeanu. Prevederea ar putea intra în vigoare încă din anul școlar 2022-2023.

Eveniment Quarterly Report

Analiză: Cum cad Ciucă și Ciolacu în capcana lui Putin
Analiză: Cum cad Ciucă și Ciolacu în capcana lui Putin
Cei doi lideri ai coaliției de guvernământ se lasă atrași de Diana Șoșoacă și AUR într-o zonă a intoleranței depășită demult de Europa Occidentală. O zonă în care propaganda rusă...
Ciucă le transmite un mesaj românilor care își serbează onomastica de sfântul Andrei
Ciucă le transmite un mesaj românilor care își serbează onomastica de sfântul Andrei
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, ne îndeamnă joi, 30 noiembrie, de Sfântul Andrei, să ne inspirăm din exemplul Ocrotitorului României, să fim curajoşi şi înţelepţi pentru a...
#meditatii, #meditatii matematica, #profesori, #limba romana , #elevi