Doua parcuri eoliene, inaugurate in 2012, la Constanta si Galati

Luni, 15 August 2011, ora 11:00

   

Doua parcuri eoliene, inaugurate in 2012, la Constanta si Galati
Furnizorul si distribuitorul de electricitate Electrica SA estimeaza ca la sfarsitul anului 2012 va pune in functiune cele doua parcuri eoliene pe care le construieste la Chirnogeni (judet Constanta) si Frumusita (judet Galati).

"In prezent se deruleaza procedura de achizitie a turbinelor eoliene pentru parcul eolian Frumusita, de 45 MW. In cursul lunii septembrie, urmeaza sa fie publicat anuntul de intentie pentru licitatia de turbine eoliene al parcului eolian Chirnogeni. Licitatia va fi demarata dupa obtinerea autorizatiei de constructie", se arata in datele transmise de Electrica SA, la solicitarea NewsIn.

Parcul eolian de la Frumusita detine autorizatie de infiintare si are contractul de racordare semnat. Pentru parcul eolian Chirnogeni, se afla in curs de depunere documentatia pentru autorizatia de constructie, Electrica SA avand deja obtinut avizul tehnic de racordare. In cursul lunii august, urmeaza sa fie semnat constractul de racordare, spun oficialii companiei.

Electrica SA este investitor unic la cele doua proiecte. Investitia totala in cele doua ferme eoliene s-ar putea ridica la circa 200 milioane euro.

Oficialii societatii spuneau anul trecut ca parcul eolian de la Chirnogeni urma sa fie primul pus in functiune undeva la jumatatea lui 2011, astfel proiectele vor avea o intarziere de cel putin un an.


Sursa: rNews

Articol citit de 3563 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
ironIQ
rank 4
Am inteles eu gresit?
Electrica SA este distribuitor de energie.
Cred ca in spiritul liberei concurente intre furnizorii de energie electrica si a accesului in egale conditii la consumator, este anormal ca firma distribuitoare sa produca propia energie.
Sa ne imaginam ca intr-un minim de consum parcurile lor produc si baga la greu energie in retea iar celelalte trebuie sa opreasca (se deconecteaza) fiindca nu exista consumator. Cine garanteaza ca nu se va intampla asa?
In toata lumea unde s-a separat productia de distributie, distribuitorul nu are voie sa produca si producatorul sa distribuie, altfel nu mai are nici o logica separarea.
In sine e o veste buna, sper sa se vada ceva in urma investitiei prin amaratele sate de pe valea Prutului nu numai "margaretele".
petricanica
rank 1
ai capul patrat
ce te freaca cine produce si cine distribuie?
Important e sa nu mai ardem gaz sau carbune ca sa producem energie electrica si apoi sa inchidem toate nuclearele, daca tot bate vantul si apa curge, nu crezi?
petricanica
rank 1
scuze
comentariul meu trebuia sa fie raspuns la presedentul
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor