Parc eolian de 140 MW, construit de Enel in Tulcea

Marti, 06 Iulie 2010, ora 13:08

   

Parc eolian de 140 MW, construit de Enel in Tulcea
Compania energetica Enel din Italia va incepe in acest an constructia unui parc eolian de 140 MW in comuna Valea Nucarilor, din judetul Tulcea, proiect ce va fi dezvoltat in doua etape, fiecare de cate 70 MW, a declarat marti reprezentantul Enel Green Power, James Lee Stancampiano.

"In acest an, vom pune in functiune 40 MW din acest parc eolian, iar alti 30 MW vor fi pusi in functiune in primavara viitoare. Totodata, estimam ca vara aceasta vom primi autorizatiile pentru ceilalti 70 MW din acest proiect. Parcul eolian de la Valea Nucarilor va fi finalizat anul viitor", a declarat James Lee Stancampiano.

De asemenea, compania va incepe saptamana viitoare perioada de testare pentru parcul eolian de 34 MW din localitatea Agighiol, judetul Tulcea. Acest proiect este format din 17 turbine eoliene Gamesa instalate, fiecare avand o putere de 2 MW.

Enel este cea mai mare companie italiana din sectorul de electricitate si cea de-a doua companie de utilitati din Europa, fiind listata din 1999 la bursa din Milano. Este un jucator integrat care produce, distribuie si vinde electricitate si gaz. Enel este prezenta in 23 de tari pe 4 continente, avand circa 81.000 de angajati, peste 95 GW de capacitate de productie si aproximativ 61 milioane de clienti.

In Romania, Enel este cel mai important investitor privat din sectorul energiei electrice, avand circa 2,6 milioane clienti, 91.000 km de retea si aproximativ 5.000 angajati.

Enel opereaza in domeniul furnizarii electricitatii, prin Enel Energie si Enel Energie Muntenia, in timp ce Enel Distributie Banat, Enel Distributie Dobrogea si Enel Distributie Muntenia sunt companiile care se ocupa de gestionarea si imbunatatirea retelei de energie electrica in aceste trei regiuni.
Sursa: rNews

Articol citit de 4890 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
XERESS
rank 3
buna treaba...
dar cu aceste eoliene ar trebui sa scada pretul KW-ului la ceas. Sa vedem cu cit? sau eventual vor mari pretul ca sa scoata investitia. Vom vedea,...
Neutron
rank 5
E mai complicat
Energia electrica eoliana si fotovoltaica este mai scumpa decat cea obtinuta in termocentrale. Pentru a echilibra pretul si pentru a penaliza poluarea s-au inventat certificatele verzi prin care se transfera bani intre cele doua tipuri de producatori. In Romania producatorul eolian primeste doua certificate verzi pentru livrarea in sistem a unui gigawatora de energie . Certificatele au o valoare negociata si valoreaza aproximativ 150 euro.
XERESS
rank 3
eu ...
ma gindeam ca trebuie sa fie mai ieftin ca VINTUL care bate in zona e de gratis,....iar cele solare sint incalzite de soarele care ne arde tot mai tare de citiva ani incoace.Numai Dumnezeu stie ce ne rezerva viitorul,....cum o vrea EL.
kondor
rank 5
Hm
Sa scada pretul? Nu prea cred. In schimb vor avea profit mai mare "baietii destepti".
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor