"Diamantele din cer": Dioxidul de carbon transformat intr-un material util

Vineri, 21 August 2015, ora 17:58
5596 citiri
"Diamantele din cer": Dioxidul de carbon transformat intr-un material util
Foto: Flickr

Reducerea emisiilor de dioxid de carbon este pe agenda internationala de ani de zile, insa o schimbare semnificativa nu a avut loc pana acum. Cativa oameni de stiinta au venit cu o idee inovatoare: vor sa transforme CO2 din atmosfera in nanofibre.

Un grup de cercetatori de la Universitatea George Washington, condus de Stuart Licht, sustine ca a dezvoltat tehnologia care poate face asa ceva, informeaza Business Insider.

ONU: Penurie de alimente din cauza incalzirii globale - Lipsa mancarii va conduce la revolte

Incalzirea globala ar putea devasta o tara din Europa

Locuiesti la oras? Cum te afecteaza incalzirea globala

"In loc sa ne obisnuim cu efectele schimbarilor climatice, precum inundatii, incendii de vegetatie, foamete, pierderi economice, dispartitia unor specii de animale si plante, ar trebui sa avem o alta abordare a problemei", sugereaza Licht.

El sustine ca excesul de dioxid de carbon din atmosfera poate fi transformat in nanofibre, printr-un proces electrochimic. Metoda dezvoltata de echipa sa este una simpla si ieftina.

Procedeul a fost botezat "diamantele din cer", iar nanofibrele sunt folosite in diverse industrii, de la fabricarea avioanelor Boeing Dreamliner pana la echipamentele folosite de sportivii de performanta.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#dioxid carbon aer nanofibre, #dioxid carbon solutie incalzire globala, #solutie incalzire globala , #dioxid carbon