Sistemul de estimare a emisiilor de gaze cu efect de sera al Romanei lasa de dorit

Miercuri, 13 Iulie 2011, ora 16:34
1377 citiri
Sistemul de estimare a emisiilor de gaze cu efect de sera al Romanei lasa de dorit
Foto: Green Report

Secretariatul Conventiei Cadru a Natiunilor Unite privind Schimbarile Climatice (UNFCCC) a luat act de neconformarea Romaniei privind liniile directoare destinate sistemului national de estimare a emisiilor de gaze cu efect de sera si a anuntat, ca o concluzie preliminara, suspendarea eligibilitatii Romaniei privind participarea la mecanismele flexibile in baza articolelor 6, 12 si 17 ale Protocolului de la Kyoto.

Romania transmite anual, la Secretariatul Conventiei Cadru a Natiunilor Unite privind Schimbarile Climatice (UNFCCC), la Comisia Europeana si la Agentia Europeana de Mediu, Inventarul National al Emisiilor de Gaze cu Efect de Sera (INEGES). Acest raport anual raspunde obligatiilor asumate de Romania ca Parte la Anexa B la Protocolul de la Kyoto al Conventiei UN privind Schimbarile Climatice, ca parte la UNFCCC si ca Stat Membru al Uniunii Europene, si este supus analizei si evaluarii anuale realizate de expertii revizori in coordonarea Secretariatului Conventiei.

Ca urmare a analizei Inventarului National transmis in anul 2010 (INEGES 2010), echipa de experti aflata in coordonarea Secretariatului UNFCCC a inaintat Comitetului de Conformare (Compliance Commitee - CC) al Protocolului de la Kyoto un set de intrebari de implementare (Question of Implementation), cu privire la potentiale neconformitati identificate in raport.

Comitetul de Conformare a notificat Romania asupra acestor intrebari de implementare.

Raspunzand acestei notificari, Romania a prezentat un document scris de raspuns catre CC, pe marginea INEGES 2010, si a participat, in perioada 6-8 iulie, la Bonn, la o audiere oficiala in fata Comitetului de Conformare, pentru prezentarea propriei pozitii.

In cadrul audierilor, delegatia romana a detaliat toate masurile care ilustreaza imbunatatirea constanta a sistemului national si a inventarului national al emisiilor de gaze cu efect de sera, incluzand atat masuri institutionale si legislative, cat si si un set de cinci studii initiate de Ministerul Mediului si Padurilor, destinate atat imbunatatirii activitatilor de culegere/elaborare a datelor, identificarii/dezvoltarii parametrilor si factorilor de emisie necesari in realizarea inventarului, cat si cresterii expertizei specifice a personalului din domeniu. Rezultatele acestor studii vor permite sistemului national de estimare a emisiilor de gaze cu efect de sera trecerea la un nivel tehnic superior de colectare, prelucrare si raportare a datelor.

Citeste mai multe despre Romania, neconforma in privinta sistemului national de estimare a emisiilor de gaze cu efect de sera pe Green Report.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#Romania neconforma efect sera, #emisii gaz sera Romania , #dioxid carbon