Becul de 75W va fi interzis de la 1 septembrie 2010

Marti, 31 August 2010, ora 15:45
2895 citiri
Becul de 75W va fi interzis de la 1 septembrie 2010

Rafturile magazinelor europene se golesc accelerat de becurile incandescente de 75W, avand in vedere ca acestea vor fi interzise de saptamana viitoare in intreaga Uniune Europeana. Masura survine la un an dupa ce becurile incandescente de 100W au fost interzise.

Becurile de 75W pot fi inlocuite, dupa 1 septembrie, fie cu lampi fluorescente, fie cu becuri cu incandescenta de 60W. Acestea din urma vor fi interzise abia la anul, informeaza Evenimentul Zilei.

Becurile cu incandescenta de 75W vor putea fi comercializate de magazine pana cand acestea isi epuizeaza stocul. In Uniunea Europeana, vanzarile de becuri incandescente de 75W au crescut cu circa 35% in ultima saptamana. Cei mai ingrijorati de disparitia becului de 75W sunt nemtii, austriecii si polonezii.

Romanii sunt printre cei mai putin receptivi europeni fata de schimbarea surselor de lumina din locuinta. Un studiu comandat de UE a aratat ca, in Romania, doar un bec dintre cele folosite in cinci gospodarii este ecologic. Media europeana este de aproape trei becuri ecologice pentru fiecare gospodarie.

#bec 75w, #bec 75w interzis , #electricitate
Comentarii
Poza tataie2010
tataie2010
rank 4
Romanii sunt printre cei mai putin receptivi europeni fata de schimbarea surselor de lumina din locuinta.
Poza giv
giv
rank 5
UE a aratat ca, in Romania, doar un bec dintre cele folosite in cinci gospodarii este ecologic...