Guvernul a aprobat strategia de privatizare a filialelor Electrica

Marti, 27 Martie 2012, ora 18:18
1770 citiri
Guvernul a aprobat strategia de privatizare a filialelor Electrica
Foto: Arhiva

Guvernul a adoptat in sedinta de marti hotararea pentru aprobarea strategiei de privatizare a filialelor de distributie S.C. Electrica S.A., a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu.

Filialele avute in vedere sunt "Electrica Distributie Transilvania Sud", "Electrica distributie Transilvania Nord" si "Electrica Distributie Muntenia Nord".

Hotararea vizeaza implementarea strategiei de privatizare in cadrul careia va fi oferit spre subscriere investitorilor un pachet de actiuni de 15% din capitalul social al fiecareia dintre cele trei societati comerciale.

Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, prin Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), are rolul de a aproba "procedura de selectare a intermediarilor autorizati, modificarii actelor constitutive si derularii tuturor actiunilor necesare admiterii la tranzactionare a actiunilor societatilor comerciale filiale ale S.C. Electrica S.A.", se precizeaza intr-un comunicat al Guvernului remis Ziare.com.

Pretul actiunilor va fi cel putin egal cu pretul de oferta sau cu pretul de referinta utilizabil in cadrul unui mecanism de determinare a pretului de oferta, mecanism aprobat de catre Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare in conditiile legii.

Pretul de oferta sau pretul de referinta al actiunilor se aproba de catre adunarea generala extraordinara a actionarilor Electrica, pe baza recomandarilor intermediarului autorizat.

Tranzactionarea pe Bursa a acestor pachete detinute de Electrica la filialele sale de distributie va asigura finantarea programului de investitii al societatii, se mai precizeaza in comunicat.

C.S.

Simptomele de boală ale economiei UE: „O combinație de paralizie politică, amenințări externe și stagnare economică”
Simptomele de boală ale economiei UE: „O combinație de paralizie politică, amenințări externe și stagnare economică”
Provocările care trag în jos economia europeană s-au tot acumulat pe parcursul mai multor ani, însă șefii principalelor instituții din UE au reacționat prea lent, arată o analiză...
Nou trend în industria IT din România. Ce angajați se preferă și ce presiuni se fac: ”O mare parte dintre companii se vor sparge”
Nou trend în industria IT din România. Ce angajați se preferă și ce presiuni se fac: ”O mare parte dintre companii se vor sparge”
Industria IT din țara noastră este într-o etapă de transformare, după ce condițiile pieței au impus acest lucru. Companiile din acest domeniu au apelat la tot felul de restructurări, lucru...
#Guvern privatizare filiale Electrica, #privatizare companii stat , #electricitate
  1. Simptomele de boală ale economiei UE: „O combinație de paralizie politică, amenințări externe și stagnare economică”
  2. Nou trend în industria IT din România. Ce angajați se preferă și ce presiuni se fac: ”O mare parte dintre companii se vor sparge”
  3. ”Tigrul Europei” lovit de criză, similar ca în 1990: Peste 800.000 de români suferă, dar există și o veste bună
  4. Un aliat al Rusiei s-a săturat să piardă și schimbă tactica față de Moscova. Putin va primi o lovitură grea
  5. Android 15 pregătește o revoluție: Butonul secret pentru Gemini pe ecranul de blocare. Cum va schimba telefonul
  6. Samsung Galaxy S25 șochează: Toate modelele cu Snapdragon 8 Gen 4, iar Exynos 2500 este exclus din joc. Ce s-a întâmplat
  7. OnePlus 13 vine cu prețuri surprinzătoare și specificații de top: Ce trebuie să știți despre lansarea din această iarnă
  8. Dispariția misterioasă a butonului „Skip Ad” revoltă utilizatorii. E doar o strategie pentru mai multe reclame?
  9. Cum putem face mai mulți bani din turism: MrBeast, clip inedit din Salina Turda. ”Doar glume de branduri am avut până acum”
  10. Câți români cred că un regim totalitar ar fi benefic pentru țară. Schimbări periculoase în atitudinea față de UE, NATO și războiul de la graniță