Ziare.com

60% din energia electrica din Romania este produsa din carbune

Marti, 29 Martie 2011, ora 17:47

   

60% din energia electrica din Romania este produsa din carbune
Aproximativ 60% din energia electrica romaneasca este produsa din carbune, iar reducerea acestui procent inseamna investitii imense in sectorul energetic, potrivit ministrului Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely.

"In momentul de fata producem 60% din energia electrica din carbune, iar ca sa modificam balanta costa foarte mult. (...) Acum este usor sa reducem emisiile pentru ca ne raportam la anul 1990, dar dupa 2012 se vor schimba datele problemei", a declarat marti ministrul, in cadrul forumului Green Energy Business.

Borbely a avertizat recent ca Romania ar putea intra in situatie de infringement anul viitor, daca nu inchide sau nu modernizeaza marile centrale poluante ce functioneaza pe carbune.

Citeste mai mult despre Borbely: 60% din energia electrica din Romania este produsa din carbune pe GreenReport.ro

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2872 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Deci 75 % din energia produsa in Romania este MURDARA

Alaturi de cei 60% produsi din carbune mai adaugam cei 15% energie nucleara, extrem de periculoasa.
Pe deasupra avem o lege a energiei regenerabile care nu se aplica de peste doi ani de zile.Halal Whysky-leaks!!

 

De ce nu renunta statul la monopolul productiei de energie ? Cand vor aparea gospodariile independente energetic care isi produc singure energia consumata, fara a datora ceva statului sau distribuitorilor agreati de acesta ?

Va prezint doua exemple luate din presa:

1) Un gospodar din muntii Apuseni si-a construit o microhidrocentrala pe un parau care trecea pe pamantul sau; a capturat si deviat cursul paraului pentru a invarti un dinam si a produce energie electrica stocata in niste baterii de acumulatori; a devenit independent energetic (lumina, aparatura electrica, hidrofor, incalzire, etc.) - au venit cei de la RENEL care l-au amendat si au solicitat desfiintarea instalatiei, motivand ca producerea de energie este monopol de stat

2) Un intreprinzator din Dobrogea si-a construit o instalatie de producere a energiei solare si a explicat intr-o emisiune ca statul ii descurajeaza investitia deoarece ii contingenteaza productia de energie electrica si ii cere sa plateasca statului un impozit pentru fiecare KwH produs

Si multe alte exemple similare care dovedesc ca statul este principalul inamic al liberalizarii productiei de energie si de trecere pe surse ieftine si nepoluante

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor