Ziare.com

Descoperire nesperata: Fotosinteza artificiala cu ajutorul aurului pentru a scapa de CO2

Vineri, 24 Mai 2019, ora 11:33

   

Descoperire nesperata: Fotosinteza artificiala cu ajutorul aurului pentru a scapa de CO2
Oamenii de stiinta au reusit sa gaseasca o noua metoda de a realiza fotosinteza artificiala, producand hidrocarburi de mare putere prin utilizarea nanoparticulelor de aur bogate in electroni ca un catalizator.

In fotosinteza, plantele transforma energia solara in glucoza prin rearanjarea moleculelor de apa si dioxid de carbon. Noul proces imita aceasta abilitate naturala prin manipulari chimice care creeaza combustibil lichid, fara a necesita clorofila, potrivit Science Alert.

"Scopul este de a produce hidrocarburi complexe, lichefiabile din surplus de CO2 si alte resurse precum lumina soarelui", a declarat chimistul Prashant Jain de la Universitatea din Illinois (SUA).

"Combustibilii lichizi sunt ideali, deoarece sunt mai usor si mai sigur de transportat decat gazul", potrivit acestuia.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Beneficiile realizarii fotosintezei artificiale ar fi majore, oferindu-ne o sursa de energie curata, care ar putea sa alimenteze, intr-o buna zi, atat casele, cat si masinile, pur si simplu prin mimarea a ceea ce fac plantele si alte organisme in mod natural, mai sustine coordonatorul studiului.

Datorita acestui fapt, oamenii de stiinta din intreaga lume cauta continuu modalitati prin care sa valorifice energia solara ca o sursa nelimitata de combustibil fotosintetic.

Echipa de cercetatori condusa de Jain a constatat ca particulele mici de aur care au o dimensiune de doar cativa nanometri ar putea absorbi lumina verde vizibila si ar transfera electroni si protoni cu usurinta.

Acest studiu se bazeaza pe aceeasi tehnica, transformand CO2 in molecule complexe de hidrocarburi combustibile - inclusiv propan si metan - care sunt sintetizate prin combinarea luminii verzi cu nanoparticulele de aur intr-un lichid ionic.

Pe langa propan si metan, metoda permite fotosinteza pentru etilena, acetilena si propena, aranjamente moleculare complexe care ar putea intr-o zi sa permita stocarea energiei viabile in celulele de combustie.

A.D.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre auro fotosinteza CO2 lichid
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 9727 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Toarasi, domne, io ientrutotu deacord ca codoiu sa fie trasformat in

bezina sau motorina, catuncea poate scade pretu si putem si noi sa mergem cu masina mai des.

Si al doilea, domne, abea acuma inteleg io dece nu vrea toarasu Isarescu saduca auru inapoi. Pai creca va dati sama ca dacal aduce inapoi, astia in secunda doi i la loat si la facut motorina.

SA TRAITI !

P.S. Oamenii de stiinta au reusit sa gaseasca o noua metoda de a realiza fotosinteza artificiala, producand hidrocarburi de mare putere prin utilizarea nanoparticulelor de aur bogate in electroni ca catalizator.

 

domle'

e un pas inainte in cercetare; de-aici pana la sondele cu aur si copierea clorofilei mai e inca mult. Nu cumva ideia si progresul ei se bazeaza pe vreun furt de inteligenta romaneasca, aflata in administrarea eficeinta a d-nei Kati sub aspectul cercetarii de materiale avansate ?

nene, pesederasta cetatzianca caterinca kati .....

....abramburica care-i logofata shkkoalilor romanisataneze unde pruncii preshkoleri decedeaza in gropi sanitare shkolere pline de excremente dascalesti si shkolaresti (vezi ziare.com de azi - "Cati Andronescu, admonestata la Sibiu: Ce parere aveti ca in Romania anului 2019 sunt copii care mor inecati in ***?" http://www.ziare.com/ecaterina-andronescu/ministrul-educatiei/cati-andronescu-a-intrat-in-vizorul-protestatarilor-la-sibiu-ce-parere-aveti-ca-in-romania-anului-2019-sunt-copii-care-mor-inecati-in-***-video-1562843), este dokktoreatza enjeniara in materialul bastinas de constructie cunoscut academic sub numele de chirpici (adica, mai pe intelesu' tutulor, un amestec de pamant si b.a.l.e.g.a.r. de *** si de cal). evident ca cetatzianca chimista industriala doftoroaie pesederasta daskalita iuniverssitarie caterinca abramburica senatoare rekktoreasa ministreasa a verifikkat prin metode organoleptice si vizuale amestecurilii de chirpici ideale pentru diferitele zone bastinashe rurale nationale, dar n-a fost in stare sa produca chirpici de facut caramizi pentru constructii pentru grupurilii sanitare shkkolare care au ramas neacoperite pericole sanitare si gauri de inecare umplute cu f.e.c.a.l.e. .

O, ce veste minunata!

Recenta descoperire fundamental a posibilitatii producerii de combustibili din sinteza bioxidului de carbon in alte molecule complexe de hidrocarburi folosind drept catalizatori nano particole de aur, da o lovitura de gratie tutulor celor care si-au facut un trai excelent vorbind si propagand pericolul de incalzire globala precum si chibitzilor din massmedia nationala si international care sperie cu pericolul “incalzirii globale" intreaga populatie mondiala.
Daca stam stramb si judecam drept, aceasta recenta descoperire dovedeste putinta de a avea la dispozitie o sursa inepuizabila de combustibil.
Deci, cu cat mai mult cresc cantitatile de bioxid de carbon din atmosfera si acestea sunt transformate in combustibili lichizi sau gazosi, cu atat mai mult cantitatile de bikoxid de carbon vor scadea si “incalzirea globala" loc nu va avea. Bioxidul de carbon folosit la sinteza combustibililor se va recomplecta cu bioxidul de carbon rezultat din arderea combustibililor. In definitiv, se va obtine un circuit regenerativ de genul circuitului apei in natura, dovedindu-se inca odata valabilitatea Legii conservarii masei enuntata de Lavoisier.
Pe de alta parte, inchipuiti-va ce chilipir pentru pesederasti care vor sa aduca din perfidul Albion unde sunt depozitate, ezervele de aur ale statului roman. Ce de perspective minunate si infinite vor fi pentru noua industrie in parteneriat stat-pesederast privat de producere casnica a trilioane de trilioane de trilioane de nanoparticole de aur care, impreuna cu bioxidul de carbon din spatiul aerian romanisatanez si apele Daniubius-ului care scalda Belina si cele ale lui Pontus Euxinus care scalda plajele lui mazare furajera si tradiceanu’ motocicleanu’.
Trai pe vatrai neneaca pe ai nostrii politicieni…..

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor