Ziare.com

China se angajeaza sa isi reduca emisiile de dioxid de carbon

Sambata, 05 Martie 2011, ora 17:18

   

China se angajeaza sa isi reduca emisiile de dioxid de carbon
China se angajeaza sa isi reduca cu 17% volumul emisiilor de dioxid de carbon pe unitatea de Produs Intern Brut (PIB) pana in anul 2015, a indicat sambata premierul Wen Jiabao, in fata delegatilor la Adunarea Nationala Chineza, parlamentul tarii.

Consumul de energie pe unitate de PIB se va reduce cu 16 procente pe perioada celui de-al 12-lea plan cincinal (2011-2015), a adaugat seful Guvernului, transmite AFP.

Pe viitor, "trebuie sa promovam in mod eficient gestionarea cu economie a resurselor si protectia mediului. Trebuie sa raspundem schimbarilor climatice", a mai afirmat prim-ministrul chinez.

Pentru atingerea acestui obiectiv este necesar ca, in cinci ani, consumul de surse de energie nefosile sa fie de 11,4% din cel de energii primare, fata de nivelul de 8,3% din 2010.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

China a adoptat un program ambitios de energii regenerabile, mai ales eoliana si hidraulica, precum si de construire de centrale nucleare. Tara asiatica emite in prezent cel mai mare volum de dioxid de carbon pe plan mondial, 70% din necesarul sau de consum energetic fiind asigurat din carbune.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1377 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Pipe dreams

Republica mareata satra
Nascuta-n fum de CO2
Slavita fii pamint al propagandei,
Slavita fii, slavita fii!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor